Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

     

 

  • Julkkikset koulukavereina  Julkkispastori Jaakko Heinimäki.

Vieläkö muistatte pappi Jaakko Heinimäen, joka oli jokaisen sanomalehden ja viikkolehden vakiohaastateltava noin 10 vuotta sitten? No, hän kyllästyi myöhemmin julkkispastorina olemiseen ja alkoi pitää matalaa profiilia.

Hän keskittyi kirjojen kirjoittamiseen ja vähensi haastattelujen antamista. Muistan ajan, kun Jaska vielä nuorena miehenä asui Lohjalla. Tiedättehän Lohjan? Se on se pieni, unelias maalaiskaupunki Helsingin ja Turun puolivälissä, eikä siitä ole vieläkään suurkaupunkia tullut, vaikka siihen onkin yhdistetty muutamia ympäristön maalaiskuntia.

Kotiseutunsa ilmapiiriin nähden Jaska oli aikoinaan hyvinkin värikäs persoona. Muistan sen ajan, 1980-luvun alkuvuosina, kun Jaska vielä oli Lohjan lukiossa, ja osallistui Lohjan seurakuntanuorten toimintaan. Jo siihen aikaan hän oli hyvin karismaattinen hahmo (maallisessa mielessä karismaattinen, ei hengellisessä).

Hän osasi soittaa akustista kitaraa erittäin hyvin, ja hänellä oli hyvä lauluääni. Hän uudelleensanoitti sen ajan hittibiiseistä usein omia huumoriversioitaan,  ja heitti niitä ex-tempore kuin nykyiset stand-up-koomikot. 

Sen lisäksi hän oli jo nuorena muutenkin humoristi, kuten myöhemminkin. Hän heitti aika rajuakin läppää, myös kristinuskon perusajatusten kustannuksella. Joku konservatiivi voisi sanoa, että kyseessä oli jumalanpilkka. Me vähemmän suositut seurakuntanuoret katsoimme häntä ihaillen, kun hän aina oli nuortenilojen keskipisteenä.

 

Lohjalainen 06.10.2013 20:40  
  Re: Julkkispastori Jaakko Heinimäki.

Täsmennys viimeisen lauseen kirjoitusvirheseen: Ei "nuortenilojen", vaan "nuorteniltojen".
Lohjalainen
06.10.2013 20:12
 

Vastaa
Palstan muihin aiheisiin
Keskusteluhakemistoon