Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

     

 

  • Muut kouluaiheiset tarinat  Uskonto kouluissa

Asun USA:ssa jossa kristinuskonto virallisesti on poistettu kouluista.  Olen nykyisin sijaisopettajana.  Ei ole aamuhartauksia, ei yleisrukouksia, ei joulua, ei muita perikristillisjuhlia.  Tulos on sen mukainen.  Vanhempien kunnioittamisen puute, raakuus, massamurhat (kuten juuri nyt Connecticutissa) jne.  Olemme nyt "talvilomalla" jouluksi.  USA on moniuskollinen maa mutta suurin osa kodeista silti on kristilliset.  Niin kauan kuin majority religion on kristillinen,  miksi ei koulut?  Toivon etta Suomen kouluissa ei luovuta perinteista jotka ovat auttaneet vuosien varrella.  Suomen akateemiset koulutulokset ovat yhdet maailman parhaista(PISA).  
Marjut Alice Jagnandan 21.12.2012 12:47  
  Re: Uskonto kouluissa

Ajankohtainen aihe minulle. Eilen istuin omassa seurakuntani kokouksessa. Laulettiin Avaaja porttis ovesi, käy Herraas vastaan jne.

Hyvin voimakkaasti koin 50 vuotta sitten tuntemani fiilikset. MInulla ei ollut tuolloin joulurauhaa sydämessä, ei Jeesusta henk.kohtaisena Rauhan Ruhtinaana. 

Kiitos Jumalalle, nyt on. Ja kiitos Jumalalle, että tuolloin ollessani keskikoulussa vielä laulettiin Jeesus lauluja, koko koulu, kokoontuen suurena joukkona juhlasaliin, joka aamu.

Mutta miten on nykyään? Kuinka voi nuoremme kuulla, kun kukaan ei kerro Joulun Suuresta Vapahtajasta. 

Minulle ainakin jäivät hengelliset, Jeesus laulut lähtemättömästi sydämeeni. Eikä se minua ole pahemmaksi tehnyt, päinvastoin.

Turvallisin ja rauhan mielin tulevaisuuteen katsoen. 

L.Rissanen
11.12.2017 14:23
 
  Re: Uskonto kouluissa

M.Kallio,hyvä mielipide.Nyt jo nähdään,.mi´hin maailma on menossa ilman Jeesusta,Vapahtajaamme.Pahuus valtaa maailmaa,jossa itsekkyys saa valtaa.

Tosiasiaon se,että me ihmiset ollaan itsekkäitä perusolemukselta,sanoo filosofia,mitä tahtoo.Ei me kestetä liian suurta valtaa.

Sosiaalihuoltiokin on alkanut kristinuskosta. 

lea rakel mäkelä
25.09.2014 16:13
 
  Re: Uskonto kouluissa

Ei minua uskonto koulussa vaivannut, mutta ehkä sitä pitäisi jotenkin muuttaa, vaikka osaksi historian oppia, ei olisi mitään sanomista. Uskontoa voisi opettaa kukin uskontokunta omalla tahollaan.
M. V
01.07.2014 15:19
 
  Re: Uskonto kouluissa

Markku tuntuu olevan varsin hyvin perillä joulun alkuperästä. Sen hän jättää kohteliaasti mainitsematta ettei se koskaan mikään kovin "siisti" juhla ole ollut. Raamatussahan ei Jeesuksen syntymän ajankohtaa kerrota. Kuitenkin, kun lukee Luukkaan evankeliumista ns. jouluevankeliumin, ja ottaa selville millaiset sääolot ko. alueella vallitsevat joulukuun lopulla, ei voi tulla mihinkään muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että syntymä ei voinut tapahtua joulukuun loppupuolella. Juutalaisethan eivät muutenkaan syntymäpäiviä viettäneet. Raamatussa kerrotaan vain kaksista syntymäpäivistä. Kummassakin tapauksessa oli kysymys "pakanahallitsijan" syntymäpäivästä, ja kummissakin "juhlissa" tapettiin ihminen. Mitä taas tulee uskonnon opettamiseen kouluissa, niin kyseisiltä tunneilta voi toki saada vapautuksen halutessaan. Tosi kristillisyyden harjoittaminen ei ole rituaaleja. Mitä se on? Sen voi jokainen tarkistaa lukemalla Johanneksen evankeliumin luvusta4: jakeet 23 ja 24.

R. P
02.01.2013 23:08
 
  Re: Re:Uskonto kouluissa

Elämme 2000-lukua. Maailma on muuttunut paljon sitten esim. 60-luvun. Mielestäni uskontoa sellaisena kuin se tänä päivänä on ei kouluissa tarvita, koska nykyisin meillä on niin paljon eri uskontokuntia edustavia oppilaita kouluissa. Mielestäni uskonnon opetuksen voi aivan hyvin korvata ET-opetuksena tai vastaavana ja eri uskonnot voidaan esitellä esim. historiaa kästtävillä aineilla.

 

Anneli Kelovesi-Virtanen
28.12.2012 12:29
 
  Re: Uskonto kouluissa

Millä perusteella voisi päättää, että uskonto ei kuulu kouluun? Suomen väestöstä n. 80% kuuluu edelleen ev-lut. kirkkoon. Koulun tarkoitus on käsitääkseni välittää yhteiskunnassa vallitsevia arvoja kasvavalle sukupolvelle. Eräs perustavan laatuinen arvo on kristinusko. Myönnetään, että uskonnon nimissä on tehty paljon pahaa, mutta pahaa ei ole tehnyt uskonto vaan ihmiset. Mitä tahansa ideologiaa voidaan käyttää lyömäaseena toisin ajattelevia/ erilaisia ihmisiä vastaan, jos niin halutaan. Paljonko pahaa on tehty kommunismin/ateismin nimissä? Mihin johtaa uskonnon merkityksen väheneminen, siitä on jo merkkejä näkyvissä. Mielestäni koulun velvollisuus on julistaa uskon keskeistä ilosanomaa kaikille lapsille!
M.Kallio
26.12.2012 16:24
 
  Re: Uskonto kouluissa

Suomen koululaitoksessa uskonnon opetus ei ole enää kai kymmeneen vuoteen tai pitemmälti ole ollut tunnustuksellista, vaan tiedollista. Koulun tehtävänä ei ole opettaa uskomuksia (esim ruumiin ylösnousemusta tai neitseestä syntymistä) vaan kehittää valmiuksia  kannanottoihin uskontokysymyksissä.  - Menneiden vuosikymmenten uskontotunnit, joita usein pitivät elv-kirkon papit, olivat ihan jotain muuta. Niitä ei Suomessa  joidenkin äärikristillisten ryhmien ulkopuolella  varmaankaan kaivata.
J. N
25.12.2012 13:41
 
  Re: Uskonto kouluissa

Yhteiskuntamme toimii sillä periaatteella, että ihmiset yhteisönä määrittelevät oikean ja väärän.

Jos riittävän suuri enemmistö päättää, että uskontoa ei saa kouluissa olla missään muodossa, silloin uskontoa ei siellä ole. Jos riittävän suuri enemmistö päättäisi esim, niin, että jokainen tunti aloitetaan virrellä, niin silloin jokainen tunti aloitetaan virrellä.

Tämän uskonnonkin kanssa käy niin, kuin me yhdessä päätämme.

 Minä annan ääneni sen puolesta, että kristillinen usko näkyisi koulussa mahdollisimman paljon.

Kyösti Karjalainen
23.12.2012 01:40
 
  Re: Uskonto kouluissa

Mielestäni koulussa pitää olla uskontoa.Käydessäni itse koulua pidin paljon uskonnon tunneista, varsinkin alaluokilla. Raamatun kertomukset tulivat tutuiksi. On erittäin lohduttavaa ja rohkaisevaa kuulla rakastavasta Jumalasta ,joka on kiinnostunut meistä ihmisistä. En voi ymmärtää mitä vahinkoa koulun uskonnon opetus voisi aiheuttaa? Kaikilla ihmisillä pitäisi olla mahdollisuus uskoa ja se on meille etuoikeus,kun asumme suomessa. Myös sinä vapaa-ajattelija olet saanut vapautesi Jumalalta. Jos meillä lopetetaan uskonnon opetus,sen seuraukset ovat varmasti vakavat. Koulun arvomaailma muuttuu kovaksi ja kilpailu kasvaa. Heikommat jäävät jalkoihin. Annetaan hyvien asioiden olla ,eikä suostuta muuttamaan sitä mikä kantaa.

Helena

helena kananoja
21.12.2012 22:40
 

Vastaa
Palstan muihin aiheisiin
Keskusteluhakemistoon