Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

     

 

  • Muut kouluaiheiset tarinat  Kuinka pitkälle taasepäin muistat kouluaikoja?

Hassua, kun muistelee kouluaikoja taaksepäin, niin minusta tuntuu, etten alkuaikoja muista alkuaoista kuin joitakin pieniä yksityiskohtia, tuntuu vähän oudolta, miksi näin on. Muistoja alkaa syntyä vasta niistä ajoista, kun siirryin oppikouluun.

Onko jollekulle toiselle käynyt samoin?

Miksukka

Anneli Kelovesi-Virtanen 25.10.2012 18:29  
  Re: Kuinka pitkälle taasepäin muistat kouluaikoja?

Itse aloitin kouluni jo 1946, joten aikaa on kulunut. Olin alkuun hyvin ujo poika ja kovin hämilläni kaikesta uudesta ja oudosta. Pianhan sitä tomeroiduttiin, tämä on ensi muistoni. Eräs toinen muisto on jäänyt voimakkaasti mieleeni. Alakoulu loppui, siis toinen luokka ja opettaja piti päättäjäiset kotonaan. Rva Kauhanen piti pienen puheen meille ja jakoi todistukset, kaikki oli hyvin juhlavaa. Hänhän joutui jättämään meidät, koska hänellä oli pätevyys vain alaluokille. Syksyllä olisimme yläkoululaisia ja jo isoisia, hivenen vastuussa pienistä. Voi tuota ajan kiitoa; mukava kuitenkin muistella, vaikka ei näitä juuri kukaan lue, saatikka vastaisi.
Matti-Ilmari
27.12.2017 15:18
 
  Re: Kuinka pitkälle taasepäin muistat kouluaikoja?

Sama juttu on, ikävä kyllä. Olen tätä usein harmitellut, ja yrittänyt herätellä muistoja, mutta eipä niitä oikein ekoilta luokilta ole. Edes ekaa koulupäivää en muista ollenkaan. Vain sellaisen jonkinlaisen, kaukaisen jännityksen, ennen koulun alkua, joka tuntuu jo lähes unenomaiselta.

Hassua kyllä, esikoulusta muistan sitäkin enemmän. Muistan jopa viininpunaiset toppahaalarini, joita käytin tuolloin. (Voi olla, että ne oli vielä ekalla luokalla, en muista). Esikoulusta muistan kyllä myös mm.pomppupalloilla hyppimisen, askartelun, josta pidin käsityöihmisenä paljon, ja talvella reissut pulkkamäkeen viereiseen puistoon.

Tietysti kevään huipputapahtumat ovat jääneet erityisesti mieleeni. Niistä toisena toukokuiset syntymäpäiväni, joissa kahdesta vakiintuneesta synttärileikistä: Prinsessa Ruususesta, ja kissa-ja hiirileikistä valitsin vihdoin päivänsankarin rooliin päästessäni Prinsessa Ruususen. Olin tietenkin itse Ruusunen, ja odottanut sitä hetkeä koko vuoden. Muistan vieläkin miten juhlalliselta tuntui pukea tuo prinsessapuku päälle, ja saada kruunu päähän. Toinen kevään kohokohta, jonka muistan kuin eilisen, oli tietenkin kevätjuhla, jossa olin mukana kansantanssiesityksessä. Ensimmäistä kertaa elämässäni tuli se tunne, että "Olenpa jo iso tyttö". Sen jälkeen ei tuosta tunteesta olekaan päässyt eroon. Myöhemmin (minulla jo aika pian) tunne muuttui tietenkin ajatukseksi vanhenemisesta...No mutta olihan sekin eräänlainen välietappi, kun tarhaelämä loppui, silloinhan myös varhaislapsuus loppui, ja alkoi aikuisten maailmaan jo vievä, arkinen aherrus.

Allu
08.01.2013 23:18
 

Vastaa
Palstan muihin aiheisiin
Keskusteluhakemistoon