Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

     

 

  • Koulukiusaaminen  Entä jos kiusaaja on opettaja?

silloin ilmoita rehtorille tai poliisille? se on nykyään rikos.rikosnimike henkinen pahoinpitely.samoin nimittely on kunnianloukkaus.ei ennen ollut rikos nimikkeitä? nyt on kaikilla omat rikos nimikkeet.
Jokke 07.04.2011 10:34  
  Re: Entä jos kiusaaja on opettaja?

Kangasalla Suinulan kansakoulussa ylitse muiden kaikkien tuntema silloinen "Hitleri" Diktaattori, kuin armeijassa olisi ollut. Oli opettaja ERKKI MARTIKAINEN, varsinainen kiusaaja opettaja ja kovakourainen, väkivaltainen. Hän kävi kiinni oppilaisiin, pahoinpiteli ja löi ja hakkasi. Kaikki varmaan muistavat hänet, vaikka itse en ollut saanutkaan häneltä selkäänsä, vielä tähän päivään asti kaikki muistavat hänet, kuinka ilkeä opettaja ERKKI MARTIKAINEN OLI. Minäkin muistan hänet vaikkei hän minua opettanut, ONNEKSI eikä tarvinnut kokea sitä mitä monet raukat joutuivat.  Varsinkin poikia, jotka olivat vähän villejä, toiset saattoivat olla vähän hitaita oppimaan, niin silloin sai kuulla olevansa tyhmä ja joutui jälkistuntoon tai arestiin. Kävi niin sääliksi monia. Heikompia ja hitaastioppivia rangaistiin. Suinulan koulussa muutenkin opettajat suosivat kylällä olevien rikkaiden ja hyväosaisten, silmäätekevien lapsia. Köyhät lapset sai kuulla kunniansa, heitä väheksyttiin, alistettiin ja haukuttiin.

Toinen opettaja MARTTA HÄNNIKÄINEN oli ilkeä helluntai-uskovainen opettaja, joka värväsi monia oppilaitaan helluntaiseuroihin. Muistan olleeni eka-luokalla, kun en osannut tehdä jotain käsityötä, niin jouduin jäämään jälki-istuntoon tekemään tuon käsityön. Kyllä Martta sai minut inhoamaan, jo eka luokalta käsitöitä niin, että en vieläkään tee käsitöitä, koska inhoan niitä.

YLITSE KAIKKIEN MUIDEN OPETTAJIEN OLI HYVÄ, PARAS, INHIMMILLINEN OPETTAJA OSKARI PELTOLA, JONKA KAIKKI MUISTAVAT.

Myöhemmin hyvin pärjännyt
09.10.2012 02:50
 
  Re: Opettaja koulukiusaajana

Kävin 60-luvun alkupuolella Niinisalon (Kankaanpäässä) läntistä kansakoulua. Kolmannella ja neljännellä luokalla oli opettajanani muuan Sylvi Aronen, joka rankaisi ja nöyryytti minua usein luokan edessä. Syyksi riitti esimerkiksi se, että en sattumalta kunnellut opetusta. Olin aika vilkas lapsi ja sellainen luokan show-mies. Opettaja tarttui minua korvasta kiinni ja talutti luokan eteen, pää seinää vasten. Sitten hän tarttui lujalla otteella kiinni leuastani ja alkoi nykiä päätäni ylös niin, että takaraivoni paukkui kiviseinään; samalla hän huusi minulle suoraa huutoa aivan kasvojeni edessä. Lopulta hän vei minut luokan eteen nurkkaan häpeämään. Tätä tapahtui usein ja myös muutamille luokkatovereilleni. Olen nyt lähemmäs 60-vuotias, mutta silti nuo tapahtumat tulevat välillä uniini ja tunnen ahdistuvani. Onneksi olen aina ollut luonteeltani kapinallinen ja ehkä sen ansiosta olen pärjännyt elämässäni aivan hyvin. Show-miestä minusta ei tullut, sillä opin koulussa inhoamaan julkisia esiintymisiä, puheiden pitämisiä ja kaikkea, missä joutuisin huomion keskipisteeksi. Syyt ymmärrän hyvin, mutta lapsenrääkkääjän motiiveja en. Tämä on aihe, joka Suomessa vaietaan, koska opettajat ovat auktoriteetteja, ja sellaisina kaiken arvostelun ulkopuolella.

 

Matti Kainulainen
17.09.2012 14:48
 
  Re: Entä jos kiusaaja on opettaja?

tarkoitin a.l.vitosluokan opettaja.
virpi horttanainen
07.08.2011 12:49
 
  Re: Entä jos kiusaaja on opettaja?

olin eka luokalla koulussa karsikossa ja silloinen eka luokan ope pakotti miut kirjoittamaan oikealla kädellä vaikka oli vasen kätinen ja jäin hirveesti jälkeen muista ja se,että opettaja peloitteli minua sillä,että vasen kätiset ei pääse taivaaseen oli minusta jo törkeää ja samassa toivottavasti tämä kyseinen opettaja oli muita kohtaan kivempi.samassa koulussa viidennellä minua syytettiin,että olin mukamas välitunti valvojana heitellyt jotain liituja ikkunasta ja siitäkin minua syytettiin turhaan.opettaja ei vaivautunut etes pyytämään anteeksi.rehtorina toimineen lasta kohdeltiin kuin prinsessaa.mnä muistan vieläkin nämä kaksi opettajaa pahassa mielessä ja en unohda niitä koskaan.m.m oli ekaluokan opettajaksi sopimaton ja l.l vitos luokkalaisten.
virpi horttanainen
07.08.2011 12:01
 
  Re: Entä jos kiusaaja on opettaja?

Kerron tarinan, jossa kiusaaminen on kääritty mielenkiintoisesti opettajan pedagogisen metodin sisään.

Tapahtui 1957 tai 58 kansakoulun 1. tai 2. luokalla.

Opettajalla oli tapana siistiä oppilaittensa puheenpartta seuraavan periaatteen mukaisesti: Jos joku oppilaista kuuli toverinsa sanovan ruman sanan, tämän oppilaan velvollisuus oli mennä kuiskaamaan tuo ruma sana opettajan korvaan. Seuraavaksi rumia puhuvan oppilaan piti myös kuiskata sama sana opettajan korvaan mahdollisen rangaistuksen määrittelyä varten.

Kävi sitten niin, että eräänä päivänä minun suustani pääsi "hiivatti". Sillä silmänräpäyksellä eräs luokkatoverini - muuten paras kaverini siihen aikaan - kirmaisi opettajan luokse kuiskaamaan sanan tämän korvaan. Ja sitten tuli minun vuoroni ja kuiskasin "hiivatti". Mutta sana ei kelvannutkaan opettajalle. Yritin muistella kuumeisesti rumia sanoja, mutta en tiennyt niitä, koska kotonani ei kiroiltu. Vain "hiivatin" tiesin ja sitten papin suusta kuulemiani Paholaisen nimityksiä, "Piru", "Perkele" ja "Saatana". Ne kaikki kuiskutin opettajan korvaanm, mutta yksikään ei kelvannut.

Jouduin nurkkaan kai valehtelusta. Nurkka oli minulle jo ennetään tuttu, koska taisin olla koulussa villinpuoleinen ja sain siellä seistä tuon tuosta. Nurkka oli omalaatuinen sopukka seinään upotetun pönttöuunin ja muuratun seinän välissä. Talvella, kun uunit oli lämmitetty kuumiksi, nurkassa tarkeni. Melkein joka päivä joku oppilas seisoi nurkassa. Välillä kuului kopsahdus, kun pieni koululainen pyörtyä kupsahti lattialle...

Mikä saa opettajan toimimaan tällä tavoin? Tämän metodin onnistuminen perustuu siihen oletukseen, että kaikki lapset ovat keskenään ystäviä. Kateutta ei esiinny laisinkaan, puhumattakaan kostonhimosta. Kaikkihan tietävät, että näin ruusuista elämä ei ole edes "viattomassa lapsuudessa".

Tässä esimerkissä opettaja siis luo tilanteen, jossa oppilailla on mahdollisuus kontrolloidusti ja opettajan valvovan silmän alla kiusata kavereitaan.

Oliko opettaja tietoinen toiminnastaan?

Pekka Asikainen
27.04.2011 22:44
 
  Re: Entä jos kiusaaja on opettaja?

useimmiten koukukiusaukseen aloittaa opettaja tai sallii kiusauksen.. omalla kohdallani lähes 60 v sitten olin 6 vuotias kun keväällä isäni kuoli ja äitini tahtoi laittaa minut syksyllä kouluun olinhan syntynyt 11.1. siis 11 päivää liian  aikaisin .. mut opettajalle ei tämä järjestely sopinut.. sit se alkoi äitini laittoi minut toiseen kouluun josta pidinkin koulu oli hauskaa tuli oppii ja uusii kavereita olin onnessani.. mut sit seuraavana vuonna äitini siirsi minut takaisin omaan kouluuni.. siitä se alkoi se koulukiusaus ajoittai opettaja syytti minua varkauksista taskuni tarkistettiin luokan edessä mitään ei löytynyt en tiedä oliko mitään kateissa mut olin aina epäilty mistä milloinkin. lisäksi opettajani tahtoi näyttää etten pärjää koulu opinnoissani jne.. sit alkoi kesäloma..sain ehdot kirjoittamisesta, kopioin kaiket kesät romaaneja kouluvihkooni, opettelin lukemaan ja kirjoittamaan jo silloin kuolleen vanhan suomalaisen kirjoitus tyylin(3 kesää) sitten vaihtui opetta no ehdot loppui numerot nousi mut koulu kaverini oli kuitenkin oppineet että minusta on syytä kannella opettajalle.. uusi opettjani yritti kuitenkin puuttua tähän kiusaukseen, otti minut henk.koht. keskusteluihin ja yritti kannustaa mikä tuntuikin hyvältä. kiusaus loppui mut ei minun itsetuntoni ole siitä noussut, yritän olla vähän huonompi kuin muut.. lukioon olisin halunnut mut en päässyt koska häijyopettja oli koulunjohtaja ja tämä ei hyväsynyt minun menoani lukioon.. myöhemmin kouluttauduin nuoriso-ohjaajaksi(kuinkas muuten) ja tässä työssä olen huomannut aivan samoja asioita keskusteluissa nuorten kanssa sekä koulujen kanssa tehdyssä yhteistyössä. uskon kuitenkin että olen saanut omista kokemuksistani avuja työhöni.et sillee..
eläkeläinen
22.04.2011 12:15
 
  Re: Entä jos kiusaaja on opettaja?

silloin ilmoita rehtorille tai poliisille? se on nykyään rikos.rikosnimike henkinen pahoinpitely.samoin nimittely on kunnianloukkaus.ei ennen ollut rikos nimikkeitä? nyt on kaikilla omat rikos nimikkeet.
Jokke
07.04.2011 10:34
 

Vastaa
Palstan muihin aiheisiin
Keskusteluhakemistoon