Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

     

 

  • Koulukiusaaminen  Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

 Miuta kiusattiin koulussa aivan ekaluokasta lähtien, nimittelemällä, syrjimällä, pahoinpitelemällä.Tätä jatkui seuraavassakin koulussa, nyt vain naisopettajan johdosta sekä muutaman oppilaankin. Opettaja sorsi sen minkä kerkesi mm käsityötunnilla virkkauksestani väitti että äitini on sen tehnyt vaikka itse olin työn tehnyt...sain työstä ala-arvoisen numeron...=( Yläasteella taas tuli vanhojen oppilaiden lisäksi joukkoon mukaan uusia oppilaita, ja niinhän siinä kävi että kiusaaminen senkuin yltyi. Välillä pisteltiin harpilla selkään, heitettiin terottimella päähän, linja-autossa luokkani poika käänsi nenäni niin että siitä murtui rusto ja muuttui verenpunaiseksi joka aikaa mylten mustui...kivaa kun kaverit sitten nauroivat!!! Heitettiin täysi ja painava laukku niskaan ja löin pääni pulpettiin...taas luokassa oli hauskaa!!! Silloin mulle riitti! Kävelin koulun kansliaan ja pyysin kuraattorilta että vaihtaa minut toiselle luokalle, nyt riitti!!! Kerroin johtajalle kaiken ja hän otti pojat puhutteluun, taisvat saada jälki-istuntoakin. Saivat varoituksen että jos tulevat metriä lähemmäs heidät erotettaisi koulusta. Kiusaaminen heidän osaltaan päättyi siihen. Mulle kyllä naurettiin milloin mistäkin syystä, vaatteista, ym...En ilmeisesti kuulunut noitten rikkaitten pentujen "kastiin", johon en kyllä halunnutkaan. Nyt vanhempana minulta tuli eräs luokkani poika tai nyt jo mies pyytämään henkilökohtaisesti anteeksi sitä että hän kiusasi minua väliin aika rankastikin. Oli itse saanut lapsen ja omatunto oli alkanut kolkuttamaan. Annoin hänelle anteeksi, ja asia tavallaan putosi hartioilta hänen osaltaan. En ole aikuisena kärsinyt kiusaamisen joillekin tuomista traumoista tai masentunut.Näille muille jotka ehkä lukevat tämän joskus ja tunnistavat itsensä luokkalaisistani sanon että minusta kasvoi kuitenkin sisukas nainen jota ei pienet asiat maailmassa enää hätkäytä, en ole anteeksi antanut noille muille mutta jos henkilökohtaisesti tulevat eteeni voin sanoa että se vaatii jo jotakin, voin anteeksi myös antaa! Mikä minua huvittaa kiusaajissani, että muutama näistä kavereista on kuulema kuollut...pidän sitä yläkerran rangaistuksena näistä kaikista jutuista. Enkä tainnut loppupelissä luokallani olla ainoa jota kiusattiin ylä-asteella. Toivottavasti he selvisivät minun laillani näistä kiusaamisista! Kiusaajilleni: Anteeksi voi tulla pyytämään jos uskaltaa! En pure! 
eli Papu 20.02.2012 10:30  
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Kiusaaminen joka alkoi ala-asteella ja jatkui ylä-asteen loppuun söi itsetuntoa ja teki araksi mutta kaikesta olen sisullani selvinnyt ja ihmiseksi kasvanut. Samanlaista en kuitenkaan kenellekään toivo, ainoastaan kesälomat olivat rauhallista aikaa, muulloin oli aina pala kurkussa kun piti lähteä kouluun. Kiusaaminen oli enimmäkseen nimittelyä, mutta myös fyysiseen koskemattomuuteen puututtiin.  Anne Salomaa
anne salomaa
11.10.2012 01:47
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Surullista, mutta rohkeutta vaativaa tekstiä tällä palstalla. Kerron oman tarinani, lyhyesti. Itse olin koulukiusattu yläasteella, luokan poikien ja myöhemmin kahden minulle täysin tuntemattoman tytön kiusaamisen uhri. Tuohon aikaan alkoi itsetunto laskea ja suhtautumiseni syömiseen ja ruokaan muuttui paljon. Siitä seurasi jonkinasteinen epätyypillisen syömishäiriön kierre, joka lieveni myöhemmin, mutta aiheutti ikuisen pelon siitä, ettei paino vaan nouse liikaa.

Tällä hetkellä teen yliopistolla gradua liittyen osittain kiusaamiseen. Alan kirjallisuutta runsaasti tarkastellessani, olen törmännyt useissa tutkimuksissa siihen, että kiusaajilla esiintyy usein hankalia psykosomaattisia ongelmia. Syy näihin vaihtelee. Oma paha olo on helppo purkaa heikompaan, varsinkin ryhmän läsnäollessa. Lisäksi olen lukenut paljon siitä, miten kiusaamisen vaikutukset vaihtelevat uhreilla, riippuen mm. kiusaamisen kestosta ja tiheydestä, kiusaamistyypistä (fyysinen/psyykkinen), henkilökohtaisesta suhteesta kiusaajaan, sukupuolesta, perhesuhteista jne. Luin juuri HS.fi-sivustolta kuinka sosiaali- ja terveysministerimme Paula Risikko vaatii opettajille lisää valtuuksia koulujen työrauhan ja turvallisuuden varmistamiseksi. Tämänhän pitäisi olla päivänselvää.

Nostan hattua teille kaikille, jotka olette kyseisistä ajoista selvinneet, ja tulleet siten vahvemmiksi.

*
15.09.2012 22:55
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Minua kanssa koulukiusattiin koulun aikana, silloin se ei tuntunut hyvältä, eikä olisi halunnut mennä kouluun aamuisin.

Se oli silloin, nyt ajattelen, että ihmiset jotka kiusaavaat toisia, ovat itse niitä joita ahdistaa asiat ja joilla ei ole kaikki hyvin esim.kotona tai muuten alämässä. Heidän täytyy esittää jotain ja eikä halua näyttää omaa pahaa oloaa, mitä heidän sisällä on. Mikä on harmillista ja nykyään tässä maailmassa nuoret voi pahemmin koko ajn enemmän ja enemmän. Ja sitten tapahtuu kaikkea pahaa, koska nuoret ei pääse puhumaan pahasta olostaan mitä heidän sisällä on.

Se on harmillista. Ja jos olet koulukiusattu nyt tai joskus ollut, niin muistakaa vika ei ole meissä vaan niissä jotka kiusaavat..

Käypääpä katsomassa You Tupe:ssa tähän liittyvää aihevideo: The Lion Of Finland

Ja siihen liittyen kanssa nykyään biisi You Tupe:ssa: Jumittaako Jumppahumppa

Laittaakaa hyvää asiaa liikkeelle ja muistakaa rakastaa lähemmäisiänne. ; )     

       

Satu Peltomaa
03.07.2012 13:54
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Heippa kaikki. Ajattelin osallistua tähän keskusteluun ja kertoa jotain omia näkemyksiä koulukiusaamisesta.

Olin ala-asteella normaali oppilas ja todella vilkas, eikä minua silloin kiusattu. Kun aloitin 6. luokan niin siirryimme ylä-asteen tiloihin ja kaikki oli uutta ja outoa.

Minua alettiin siirryttyämme sinne nimittelemään R-vikaiseksi, koska minulla on ärrävika. Sitten siitä eteenpäin olin aika yksikseni aina ja hiljainen.

Pahinta koulukiusaamisessa oli minusta se että kiusaajat olivat tyttöjä. Nimittely ja uhkailu oli ehkä pahinta henkisen kiusaamisen puolelle ulottuvaa mutta minua kiusattiin myös ihan fyysisesti. Minut pudotettiin rappusista ja kiviä heitettiin päälle. Taisin myös käydä uimassa vessan suihkun alla ja saada terottimen purut liimalla höystettynä päähänikin. Useasti myös minua odotettiin luokan oven ulkopuolella rapussa että lähden kotiin ja huudeltiin että me hakataan sut. Kerran jopa melkein kotiin asti käveltiin perässä!

Takki viilleltiin mattoveitsellä ja harvasen päivä oli renkaat puhki. Istuimme useasti rehtorin kansliassa keskustelua yllä pitämässä asiasta.

Olen kärdimykseni kärsinyt ja kesti monta vuotta ennen kuin toivun näistä tunteista.

Kiitän kuitekin Ihmisiä jotka minua ovat kuunnelleet ja tukeneet. Enkä toivo kenellekkään tämmöisiä kokemuksia! 

 Pitäkää puolenne ja kertokaa ajoissa jos jotain kiusaamiseen liittyvää tulee.

Terveisin. Sanna 

 

S. H
05.06.2012 23:57
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Kiusaaminen opetti minua olemaan vahva ja oman tieni kulkija. Huomasin näet varhain, että ainakin minun kiusaajani olivat "laumaeläimiä" ja tyhmiä yksinkertaisia kikattelijoita. Katellisia oli myös mukana. Jos joku ei tykännyt minusta vaikka oli olevinaan kaveri,mutta meni heti kiusaajan puolelle. Näin hän näytti todellisen luonteensa. Käänsin hänelle selkäni enkä välittänyt hänen yrityksistään olla jälkeenpäin kaveri. Kävelin kuvaannollisesti hänen ylitseen. Olen vuosien varrella huomannut, että jokainen maksaa siitä mitä toiselle tekee. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Sanoo vanha viisas sananlasku. Osa kiusaajistani on jo kuollut epämääräisen sosiaallisen elämänsä syöväreissä. Eivät pärjänneet omillaan. Toiset ovat yrittäneet olla ystäviäni, tosin huonolla menestyksellä. En ole tarvinnut heitä. Minusta on tullut vahva aikuinen. On paljon kavereita ja ystäviä. Monella on ollut vastaavanlaisia kokemuksia. Emme kuitenkaan nyyhki menneitä tapauksia. Olenko niin itseriittoinen etten anna entisten masentaa. Jokainen rakentaa oman elämänsä. Älkää hyvät ihmiset kieriskelkö vanhoissa menneissä tapahtumissa. Tehkää oma elämä.
Melkein 60 vuotias tyttö.
28.02.2012 20:10
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

 Miuta kiusattiin koulussa aivan ekaluokasta lähtien, nimittelemällä, syrjimällä, pahoinpitelemällä.Tätä jatkui seuraavassakin koulussa, nyt vain naisopettajan johdosta sekä muutaman oppilaankin. Opettaja sorsi sen minkä kerkesi mm käsityötunnilla virkkauksestani väitti että äitini on sen tehnyt vaikka itse olin työn tehnyt...sain työstä ala-arvoisen numeron...=( Yläasteella taas tuli vanhojen oppilaiden lisäksi joukkoon mukaan uusia oppilaita, ja niinhän siinä kävi että kiusaaminen senkuin yltyi. Välillä pisteltiin harpilla selkään, heitettiin terottimella päähän, linja-autossa luokkani poika käänsi nenäni niin että siitä murtui rusto ja muuttui verenpunaiseksi joka aikaa mylten mustui...kivaa kun kaverit sitten nauroivat!!! Heitettiin täysi ja painava laukku niskaan ja löin pääni pulpettiin...taas luokassa oli hauskaa!!! Silloin mulle riitti! Kävelin koulun kansliaan ja pyysin kuraattorilta että vaihtaa minut toiselle luokalle, nyt riitti!!! Kerroin johtajalle kaiken ja hän otti pojat puhutteluun, taisvat saada jälki-istuntoakin. Saivat varoituksen että jos tulevat metriä lähemmäs heidät erotettaisi koulusta. Kiusaaminen heidän osaltaan päättyi siihen. Mulle kyllä naurettiin milloin mistäkin syystä, vaatteista, ym...En ilmeisesti kuulunut noitten rikkaitten pentujen "kastiin", johon en kyllä halunnutkaan. Nyt vanhempana minulta tuli eräs luokkani poika tai nyt jo mies pyytämään henkilökohtaisesti anteeksi sitä että hän kiusasi minua väliin aika rankastikin. Oli itse saanut lapsen ja omatunto oli alkanut kolkuttamaan. Annoin hänelle anteeksi, ja asia tavallaan putosi hartioilta hänen osaltaan. En ole aikuisena kärsinyt kiusaamisen joillekin tuomista traumoista tai masentunut.Näille muille jotka ehkä lukevat tämän joskus ja tunnistavat itsensä luokkalaisistani sanon että minusta kasvoi kuitenkin sisukas nainen jota ei pienet asiat maailmassa enää hätkäytä, en ole anteeksi antanut noille muille mutta jos henkilökohtaisesti tulevat eteeni voin sanoa että se vaatii jo jotakin, voin anteeksi myös antaa! Mikä minua huvittaa kiusaajissani, että muutama näistä kavereista on kuulema kuollut...pidän sitä yläkerran rangaistuksena näistä kaikista jutuista. Enkä tainnut loppupelissä luokallani olla ainoa jota kiusattiin ylä-asteella. Toivottavasti he selvisivät minun laillani näistä kiusaamisista! Kiusaajilleni: Anteeksi voi tulla pyytämään jos uskaltaa! En pure! 
eli Papu
20.02.2012 10:30
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

clip***
Pääkiusaaja on tällä hetkellä ala-asteen opettajana
clip***

Mene nyt helvetti kysymään miten hän asiaan suhtautuu menneisyytensä pohjalta. Lopeta saissen kaataminen lasten niskaan nyt. OLE AIKUINEN ja lopeta neiteily.

Marko Vuorinen
19.11.2011 23:03
 
  Re: Oma kokemukseni kiusaamisesta

Eniten muistuu mieleen seiskaluokka, jolloin kasiluokkalaiset häiriintyneet koululaiset etsivät kohteita. Sattui ne lyönnit perkeleesti ja oli useita päiviä kun ei ois pitänyt mennä kouluun ottamaan vastaan ongelmia.

Jouduin keskelle tilannetta, jossa muut yrittivät kiusata saman luokkalaista. Moraalini sanoi vastaan ja lopetin sen astumalla hänen eteensä. (Sain myöhemmin aikuisena kuulla, että hän arvosti suuresti minua ihmisenä. Se oli ja on suurin kiitos mitä toiselle voi sanoa). Elämälle tulee uusi merkitys kun pystyt lopettamaan toisen kiusaamisen. Miettikää kiusaajat: Jos arvostettu ihminen tekee lopun kiusaamiselle, hänestä tulee suurempi kuin mitä hän ikinä oli. Mutta myös, jos tavistallaaja tekee sen, hänestä tulee suursankari, josta kukaan ei ole kuulut sitä ennen. Sen jälkeen status quo on muuttunut. LOPETTAKAA KIUSAAMINEN, tehkää se heti kun näette sitä. Keino on yksinkertainen. Joko rohkeasti puhumalla tai sitten...

Yläasteelta tuli toinen paha tilanne mieleen, kun kilttinä tunnettuna jouduin vuotta nuorempien lätkäpoikien isottelun kohteeksi. Siinä ne reppanat yrittivät saada statustaan ylemmäksi joukolla. Kolme idioottia potki takaa, kun kävelimme käytäviä. Olin liian tyyni heille ja se ärsytti vielä enemmän. Sentterin nosto taakse oli arkipäivää, kunnes tilanne kävi agressiiviseksi.

Joukkio oli aina yhdessä. Ivaaminen ja huutelu tapahtui aina joukossa. Kunnes pääkiusaaja Pattoni oli sen ainoan kerran yksin. Se tuli suoraan kohti ja yritti olla kovaa poikaa. Minä olin kovempi ja tönäisin täysillä tyypin lattiamopiksi. En tiedä miksi, mutta tyhmänä se kävi sillä kertaa suoraan kohti. Se oli sen tuomio. Luuli olevansa kovempi, mutta joutui nöyrtymään fyysisesti pienemmän, mutta henkisesti suuremman edessä. Lähti suorilta jaloiltaan niin kovaa kohti lattiaa, ettei osannut aavistaakaan. Manaili kuulemma tappotuomiota perääni, mutta kaverini pisti sitä siitä vielä pataan. Siihen loppui kiusaaminen ja nöyrä kerjäläinen siitä Pattonista tuli.

Kiusaajista tulee meidän verotuloillamme elättämiä luusereita. Ei tullut noistakaan potkiskelijoista yhtään mitään. Minusta tuli.

Marko Vuorinen
19.11.2011 22:06
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

joo kyllä tämä minun elämä on nyt parempi kun sai masennus lääkityksen eiköhän niille kiusaajille voisi antaa anteeksi 
m
09.11.2011 18:24
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

olen vahvempi ja en pienistä asioista kaadu.tunnen olevani kiusaajien yläpuolella.miusta on tullu tosi sitkeä joka ei pelkää mitään vastoinkäymisiä.elämäni on raiteillaan ja hyvä.kiusaajista osa oli niin sanotuista hyvistä perheistä ja osa oli mitä oli.omaan vahvan itsetunnon ja pärjään elämässä.oikeestaan se,että olin kiusattu on auttanut eteenpäin.
virpi horttanainen
09.11.2011 09:58
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

tuo aihe tulee olemaan tosi pitkä aiheinen? miten tuo koulukiusaaminen on vaikuttanut? kerron lyhyesti vaikutus on psykomaattinen eli henkisesti menee pieleen eli tarkennan mielentila kärsii.siihen on hoitoa sekä terapioita.toinen vaikutus on psyykkinen. eli tartutaan viinaksiin eli hukutetaan ikävät asiat ? ei se niin mene se pahenee vaan.suurin osa on psyykkisiä.voin kertoa olen käynyt tuon niin sanotun helvetin läpi.tiedän millaista se on. terapiat käyty sekä AA:ssa käyty eli 5-6 vuotta raittiina.nyt sanon teille koulukiusatut toimikaa ja menkää auroran psykkapolille saatte apua ja ottakaa terapiat.sekä lääkitykset.alatte voida paremmin..:)
J. H
23.10.2011 15:49
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

"m" - ylläpidät omaa masennustasi juuri tuolla jääräpäisellä; "en koskaan anna anteeksi" ja jäät polkemaan tunnepuolella lapsen tasolle, josta olet muilta osin kasvanut jo kauemmas.. Haluatko aivan todella sitä??!
Selviytyjä
20.09.2011 19:34
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

minua kiusattiin melkein koko peruskoulun ajan nyt on ollut masennusta sen seurauksena en anna ikinä anteeksi niille jotka kiusasivat 
m
20.09.2011 12:42
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Kiusaaminen alkoi 1 lk:ta -9lk:aan asti, kaikki alkoi pienessä kyläkoulussa, jossa kaikki tunsivat toisensa ja myös perheet toisensa - tausta vaikutti. Koen joutuneeni eristetyksi, nimiteltäväksi, lievää fyysista kiusaamista, kaikkea sitä mitä lapset voivat keksiä. Yläasteelle siirtyessä kiusaaminen ikäänkuin jäi päälle - ei ollut syytä enää kiusata, mutta se tapa...se jatkui. Kiusaajat eivät onneksi silloin tienneet, että kotioloissa äiti oli sairaana ja jaksoi ajoittain huonosti tukea meitä lapsia koulunkäynnissä - onneksi sisarukset tukivat. Kiusaamisesta ei  kotona puhuttu (vanhemmat kuulivat siitä vasta kaikkien meidän lasten ollessa aikuisia).

Jäljet jotka jäivät: en luota ikäisiini luottavaisesti, vain eri ikäpolvi saa epäröimättömän luottamukseni, kiusaaminen kasvatti itsekriittisyyttä (muiden asioiden vauhdittamana myös masennukseen asti), itsetuntoa olen joutunut rakentamaan monin eri tavoin, lujuutta ja taistelutahtoa kiusaaminen on myös kasvattanut - ajattelen asioista kenties keskivertoa laajemmin ja syvemmin, josta on ollut huomattavaa hyötyä hoitotyössä. Masennus on hoidossa ja pian poissa, aloitin "eheän" aikuisuuden vasta 3-kympin tienoilla. Elämäni on jäänyt hitaalle tavarajuna-vaihteelle ihmissuhdepuolella. Saas nähä milloin junani pääsee pääraiteelle. *sitä odottellessa ja siihen tähdätessä* 

Paras anti facebookissa on se, että kouluaikaiset luokkalaiset ovat helposti tavoitettavissa ja itselleen saa enemmän siitä, että on antanut ajatuksissaan "anteeksi" kiusaajilleen ja huomaa heidän olevan aikuisiällä vallankin mukavaa sakkia ja jututtamisen arvoisia. On huojentavaa huomata, että lapsiaika ja aikuisaika on kaksi eri asiaa ja käyttäytyminen sen mukaista - kiusattuna joudut kenties itse olemaan se aloitteellinen - lieneekö arkuus tai häpeä hidastamassa "ex-kiusaajien" yhteydenottoa.. ?

Haluan rohkaista muita kiusattuja sillä, että 9lk:n jälkeen tulevat koulut ovat itsetunnon kannalta tärkeitä paikkoja - huomaa äkkiä itsellään olevan ihmisarvon ja muiden arvostus kumpuaa juuri oikeista asioista. Kouluosaamisen taso voi kohota yllättäen huomattavasti ja lukuintokin on ällistyttävää. Luottamus ihmissuhdesaralla on alkuun vaikeaa ja omaa arvoaan arvioi jatkuvasti alakanttiin - onnistumiset tuovat kuitenkin hitaasti itseisarvoa takaisin (ei ehkä täysin 100%, mutta siten kuitenkin, että elämässä pärjää ja jaksaa yrittää luottavaisin mielin)

Selviytyjä
18.09.2011 20:34
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Oma kouluaika yhtä helvettiä neljännestä luokasta lähtien Kärpäsen koulussa Lahdessa tyttö kolmikon tullessa luokalle. Olisi pitänyt pokkuroida kolmikon johtajatarta mutta kun näin ei toiminut sai koulun vihat niskoilleen, eipä ollut ystäviä olemassa. Johtajatr nykyisin Sveitsissä sairaanhoitajana että terveisiä sinulle sinne kyllä peruskoulun jälkeen pystui elämään vaikka helvetin pystyittekin aikaan saamaan. Nykyisin olen vahva enkä pokkipuolista sanaa hyväksy ja vääryyttä en sulata, näin tämä opetti. koulukavereita ei näiltä vuosilta ole.
j. k
11.08.2011 20:54
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

nyt kerron mikäli aiotte itsemurhaa? se silloin erittäin vakava hätähuuto. mene äkkiä hesperiaan saat välitöntä hoitoa.menkää terapiahoitoihin ja menkää lääkärille sanomaan eli voin huonosti.te olette kaikki uhrit oikeitettu saamaan apua.SOS kriisipalvelu auttaa myös koskien mitä tahansa.älkää missään tapauksessa jääkö muhimaan traumojen kanssa.silloin sanonta kuuluu silloin on piru irti.rohkeasti vaan ensin lekurille.sanokaa asianne.ette te saa mitään hullunpapereita.se on oire joka putkahtaa traumoina.mikäli on helsinkiläisiä uhreja auroran sairaala nro 14 on psykiatrian poliklinikka sinne voi mennä suoraan hoitoon.mikäli on todella pahatilanne.ne ottaa jopa sisäänkin silloin tutkitaan ja puhutaan paljon.tämä tieto on varsinkin kaikille uhreille.ja koulukiusaajille myös on hyvä käydä hoidossa myöskin.selviää monet asiat.
Jokke
07.04.2011 10:55
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Koulukiusaamisesta ei puhuttu koskaan kouluaikanani. Olin hyvä kohde, jota voi kiusata ja pelotella aivan kuinka itse halusi, olin liian kiltti. Sitä kesti 8 pitkää vuotta, ensimmäisestä kouluvuodesta viimeiseen vuoteen. Joskus pelkäsin mennä kouluun niin paljon, että oksensin matkalla. En uskaltanut kuitenkaan koskaan puhua siitä kenellekään. Vasta kun vaihdoin koulua, eli olin suorittanut pakollisen koulun, kävin vapaaehtoisena 9.v. Helsingin kokeilukansalaiskoulussa, olin omillani. Mietin monta kertaa, mikä vika minussa oli. Minut oli kasvatettu kiltiksi tytöksi, joka ei tiennyt mitään Isosta Pahasta Maailmasta ja siitä sain kärsiä. Nyt aikuisena (50v.) sain pahan paniikkihäiriön, johon lääkärin mukaan sairastuin asioista, joita ei ole koskaan käsitelty pois elämästäni. Pystyn elämään normaalia elämää lääkityksen voimalla, enkä uskalla jättää niitä varmaan koskaan pois. Sen verran pelkään niitä pahoja paniikkikohtauksia.
Irmeli Salander
15.01.2011 16:35
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Kyllä kiusattuna oleminen koulussa vie itsetunnon myöhemmästä elämästä, ellei saa apua tai osaa halea apua asiantuntujoilta. Itse olin hyvin köyhästä perheestä, eikä isällä ja äidillä ollut sanan valtaa missään lastensa rankaisuasiassa koulussa. Vain opettajan lapset ja heidän kaverinsa olivat hyviä. Tai sitten hyvät perheet. Minulla on hirveän paljon kouluaikaisia muistamisia, nimenomaan kansakoulun ajalta ja pistän niitä nyt kansien väliin asiantuntujan opastuksella. Joskus menee yöunet, kun on saanut purettua paperille tuskaimmat, nöyryyttävimmät kokemukset. Ennen kansakoulun opettaja oli Jumalasta seuraava, jota vanhempienkin piti kumartaa.
Ollaan kuulolla
05.01.2011 19:28
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

terapiat on auttanut hyvin ja lääkitys jatkuu.pitänyt hyvin kurissa sekä kontrolli kerran vuodessa.kiusatut olkaa vahvoja...:)
Jokke
16.12.2010 15:28
 
  Re: Miten kiusaaminen on vaikuttanut teihin?

Minä olin koulukiusattu kolmannelta luokalta eteenpäin, lähes koko peruskoulun ajan. Minua kiusasi lähinnä luokallani olevat pojat, nimittelivät sellaisella inhottavalla nimellä mitä en pysty oikein vieläkään sanomaan ääneen. Kiusaamiseeni opettajat puuttuivat vasta yläaseen luokilla, muistaakseeni seitsemännellä tai kahdeksannella, mutta kiusaaminen oli silloin jo tehnyt tehtävänsä.Pelkäsin lähes kaikkia ihmisiä, itsetunto oli aivan nollassa. Kiusaaminen on vaikauttanut koko elämäni ajan. Sairastuin syksyllä -07 vakavaan masennukseen. En silloin ymmärtänyt, kuinka pahasti kiusaaminen oli minut rikkonut. Nyt, vuoden terapian ja hyvän lääkityksen (jonka olen voinut jo lopettaa)jälkeen, olen saanut aivan kuin uuden elämän.Olen jopa käynyt yhdessä luokkakokouksessa, joka sattui juuri siihen aikaan, kun olin terapiassa.Luokkakokouksen jälkeen eräs luokalla ollut poika pyysi anteeksi, se tuntui todella hyvältä. Mutta tiedän, että vaikka haluan  antaa ja voin sanoakkin, että annan heille kaikille anteeksi, niin sitä, minkä se kiusaamisen aika minulle teki, sitä en saa kuitenkaan kokonaan koskaan pois. Kaikesta huolimatta elämä on nyt ihanaa, elän elämäni parasta aikaa.Teen minulle niin rakasta hoitotyötä muistamattomien vanhusten parissa ja minulle on ihana perhe. Elämä jatkuu...

 

Tiina Taipale
20.08.2010 18:48
 

1 2
Sivu: 1/2
Vastaa
Palstan muihin aiheisiin
Keskusteluhakemistoon