Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

     

 

  • Koulukiusaaminen  Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Anteeksi voisin antaa, unohtaa en ikinä, teithän kiusaajani elämästäni helvetin! Nyt varmaan jo osaisin puolustaa itseäni, vaikka silloin en siihen pystynyt. Onneksi en ole joutunut kohtaamaan sinua vuosikymmeniin muuten kuin muistoissani, ja sielläkin haluaisin toivottaa sinut jo alimpaan helvettiin! Olit hirveä ihminen, elämäni painajainen...
Maikka 28.02.2010 21:01  
  Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Aikuistumisen kynnyksiä potkiessani palaan aiempaa useammin lapsuuteni (varhaisnuoruuteni) tapahtumiin. Yksittäiset tilanteet palaavat voimakkaasti mieleeni ja ahdistavat. 

En kokenut olleeni kovin voimakkaasti kiusattu missään vaiheessa ja vaikea on mieltää omaa kiusaamistani kohtuuttoman pitkäkestoiseksi. Kuitenkin kokonaisuutena arvostellen tekoni olivat paheksuttavimpia kuin teot, jotka kohdistuivat minuun.

En muista, enkä ole varma tiesinkö silloinkaan, kiusaajieni ja kiusaamiseni kohteena olleiden oikeita nimiä. Yksi kammottava tilanne saa kyyneleet silmiini.

Pojan nimi oli muistaakseni Hannu, haukuin häntä Keuhkoksi. Hän oli kevytrakenteinen poika, paljon minua pienempi ja pari vuotta nuorempi.

Muistan miten työnsin hänet kotimatkalla ojaan ja katsoin miten hän pyristeli pystyyn painavan reppunsa kanssa.

Kauhistuin jo silloin mielessäni miten väärin tein. Olen unohtanut omat kipuni, mutta tätä tilannetta en saa mielestäni.

Muistelen myös miten helppoa oli yhtyä kiusaajien joukkoon. Vaikka uhrina olisi ollut lapsuuteni paras ystävä.

Haluaisin pyytää anteeksi kasvotusten. Hannu, Jere ja Heikki.

Timo Lähdesmäki
17.07.2012 19:54
 
  Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Senku pyytäis. En anna ikään anteeks. Kuuntelisin ja sylkäisisin päin naamaa. Niinhän se teki mulle.
A. H
26.10.2010 10:17
 
  Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Anteeksi voisin antaa, unohtaa en ikinä, teithän kiusaajani elämästäni helvetin! Nyt varmaan jo osaisin puolustaa itseäni, vaikka silloin en siihen pystynyt. Onneksi en ole joutunut kohtaamaan sinua vuosikymmeniin muuten kuin muistoissani, ja sielläkin haluaisin toivottaa sinut jo alimpaan helvettiin! Olit hirveä ihminen, elämäni painajainen...
Maikka
28.02.2010 21:01
 
  Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

En tiedä pystyisinkö antamaan anteeksi pahimmille kiusaajilleni. He aiheuttivat sen, että sairastuin nuorena aikuisena paniikkihäiriöön, josta kärsin kymmenisen vuotta. Nykysin olen tasapainossa ja voin hyvin. Työtä se on itseltäni vaatinut, äärimmäisiä ponnisteluja päästä eroon lääkityksestä ja pahasta olosta.
T. A
16.02.2010 11:34
 
  Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Olen antanut anteeksi niille jotka tänä päivänä kohtelevat minua tasavertaisesti muiden ihmisten kanssa,vaikkei kukaan ole anteeksi pyytänytkään. Loppujen lopuksi kakaroitahan me silloin kaikki oltiin ja tuskin niistä kiusaajista kukaan ymmärsi kuinka paljon ne haukut ja syrjintä minuun sattui kun en sitä niille kertonut. Sensijaan ne jotka eivät nykyäänkään vaivaudu edes moikkaamaan, saavat vihan nousemaan pintaan.
kärpänen
04.11.2009 13:44
 
  Re: Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

katselen asiaa sen kummaltakin puolelta ... niitä , jotka minua kiusasivat pystyn katsomaan silmiin tänäkin päivänä ja antamaan anteeksi mikäli sitä joku pyytää . en ole unohtanut sitä mätkimistä , vaatteiden repistä ja vittuilua mutta voin antaa anteeksi . olen miettinyt pystyisinkö katsomaan silmiin n.18 vuoden jälkeen niitä syyttömiä ja viattomia joihin siirsin pahan oloni . ne , jotka muistan ja ne ehkä lukemattomat jotka olen unohtanut ja kokivat tulleensa kiusatuiksi ? tuskin . en odota heidän antavan anteeksi mutta tahtoisin saada tilaisuuden pyytää sitä . sen olen vähintään velkaa .
karri laitila
13.09.2008 10:01
 
  Re: Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Minua kiusattiin koko yläasteen ajan, ja se vaikuttaa elämääni vieläkin. Tapasin yhden kiusaajistani aikuisena, ja hän oli todella hämmästynyt kun kerroin kuinka olin kärsinyt. Hänen mielestään he olivat vain "leikkineet", pilailleet, mutta minulle se oli helvettiä. Tämä mies oli vilpittömästi pahoillaan, ja annoin hänelle anteeksi. Olen mielestäni aika hyvä ihmistuntija, ja vaistosin että hän oli aidosti pahoillaan. Oma olo helpottui hieman, mutta on monta muuta kiusajaa siitä porukasta, jotka vaivaavat mieltä. Olen nykyään niin vahva että sanoisin mielellään pari valittua sanaa näille henkilöille, ehkä se helpottaisi omaa oloani. Pystyisin antamaan anteeksi muillekin, mikäli he aidosti pyytäisivät. Elämäni on ollut aika myrksyistä aikuisenakin, mutta olen kääntänyt tappiot ns. voitoksi. Kaikki mikä ei tapa, vahvistaa, uskon näin,j a olen sen omakohtaisesti huomannut. Voimia kaikille kiusatuille, muistakaa että loukkaus häpäisee vain lausujansa, sitä mantraa kouluaikana hoin itselleni.Mikäli teillä on lapsia, niin huolehtikaa etteivät he joudu kokemaan samaa, kiusaus kun jättää ikuisen arven, anteeksiannosta huolimatta.
kiusattu
04.08.2008 11:58
 
  Re: Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Eipä ole tullut kukaan kiusaaja anteeksi pyytämään. Itse olen kyllä uskoontuloni jälkeen pyytänyt anteeksi joiltain kiusaajilta keskimäärin paljon pienempiä asioita. Ja olen saanutkin ne anteeksi. Ei ole toinen silti tajunnut/uskaltanut pyytää omia tekosiaan anteeksi. Pahimmillaan minua kiusattiin lyömällä nyrkillä naamaan tai potkaisemalla vyön alle. Myös yleinen halveksunta ja nokkimisjärjestyksen alimpana olo oli rankkaa. Välillä olin niin rikki, että puheenikin muuttui ihan sekavaksi. Itse saatoin kiusata puhumalla tahallaan ärsyttävästi, mutta fyysistä väkivaltaa en itse oma-aloitteisesti käyttänyt. Poikkeuksena kerran tosin mäjäytin yhden kaverin kallon betoniseinään (tuli lievä aivotärähdys), kun he heittelivät lompakkoani ympäri pukuhuonetta. En edes aluksi tajunnut tehneeni sitä. Kyseessä oli ehkä hetkellinen pahan hengen vaikutus kun olin raivostunut. Olen kuitenkin pyytänyt tätä anteeksi ja saanutkin. Nykyään olemme molemmat uskossa. Tätä toivon kaikille koulukavereillenikin. Raamatun pohjalta ymmärrän, että meidän tulee antaa anteeksi, jotta me voisimme saada Jumalalta anteeksi. Ei kuitenkaan tarvitse antaa noin vain anteeksi ilman, että ensin kertoo kuinka kipeää todella kiusaaminen on tehnyt ja miten se on elämään vaikuttanut. Kun itse on saanut sanoa suunsa puhtaaksi rakentavassa hengessä on helpompi antaa toiselle anteeksi. Pitäisikö sitten antaa anteeksi, vaikkei joku pyydäkään? Uskon, että itsellä on helpompi olla, kun antaa anteeksi aina. Se ei ole helppoa, mutta Jumala antaa siihen voimaa, jos sitä pyytää. Anteeksiantamisessa tarvitaan ensin tahto (tai joskus vaikka ensin tahto tahtoa). Tunteet voivat olla paljon hitaampi juttu joka vaatii työskentelyä/sielunhoitoa/terapiaa yms. Pitäisikö sitten nuhdella vanhoja kiusaajiaan? Itse en ole siihen lähtenyt mm. koska asiat ovat vanhoja. Voisihan sekin tosin olla kokeilemisen arvoinen juttu. Raamatussa sanotaan, että nuhtele lähimmäistäsi, äläkä vihaa häntä sydämessäsi. Onko joku kokeillut?
Jukka Palomäki
15.07.2008 20:08
 
  Re: Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

En anna anteeksi vaikka miten pyytäisi ja rukoilisi. Sen verra n perusteellisesti onnistuivat elämäni ja itsetuntoni pilaamaan että vasta nyt nelikymppisenä alan olla takaisin raiteillani ja uskallan elää sellaista elämää kun tahdon.
K.P.
07.05.2008 21:36
 
  Re: Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Pitäisikö? Onhan joku saattanut tehdä esimerkikisi yläasteella jonkin elämästä täysin helvettiä ja sitten pitäisi antaa anteeksi..niin vai pitäisikö? siinä on todella hyvä kysymys. Jokainen on varmasti erilainen ja koulukiusaamisia on ollut erilaisia. Jokainen on itse päättämässä siitä antaako kiusaajille/kiusaajalle anteeksi. Itse olen jollekin antanut, kun olemme kunnolla keskutelleet asiat selviksi ja kiusaaja on tietoinen siitä mitä on tehnyt ja MIKSI!!! Minun mielestäni kuitenkaan pelkkä anteeksi pyytäminen ei korvaa sitä tuskaa mitä kiusatuksi tulijat joutuvat kokemaan! NYT TÄYTYY OLLA SANOJA, EI TEKOJA!
Jayah^
02.05.2008 12:05
 
  Re: Re: Jos kiusaaja tulee pyytämään anteeksi?

Anteeksi voin antaa, mutta unohda en ikinä!
A.P.
28.04.2008 16:54
 

Vastaa
Palstan muihin aiheisiin
Keskusteluhakemistoon