Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

     

 

  • Koulukiusaaminen  pieni ja syrjäänvetäytyvä

Muistan kuin eilisen päivän, kun kaksi koulun oppilasta (tyttöä) kiusasivat minua koko koulun ajan neljä/viisi vuotta. He heittivät minut lumihankeen. Kyseessäoli Pirkkalan koulu.Toinen piti käsistä kiinni, toinen jaloista. Menin tyttöjen veskiin piiloon, mutta he tulivat perässä. Olen vieläkin aikuisena katkera heille. Olin pieni, hiljainen tyttö, joten minua oli helppo kiusata.
Mirja Marjoniemi 03.04.2007 02:36  
  Re: Re: pieni ja syrjäänvetäytyvä

Olin kouluaikoina pieni ja hiljainen syrjäänvetäytyjä myöskin.Olin luokan pakko-ottaa johonkin mukaan tyyppi.Mua kiusattiin henkisesti ja fyysisesti.Mut nujerrettiin täysin.Kiusaajani saivat tehdä mitä halusivat,opettajista vaan pari yritti puuttua,mutta rehtori ei edes puuttunut eikä koulunterveydenhoitaja uskonut mitään,vaikka olin mustelmilla ja suurinosa opettajista ei uskaltanut puuttua siihen suunnattoman julmaan,ilkeää ja rajuun kiusaamiseen,jota mua kohtaan tehtiin.Muistot nostaa vieläkin monesti pahasti kyyneleet silmiini.Olen muistoissani vieläkin edelleen se pieni ja syrjäänvetäytyvä neitonen.
Henna Pöntinen
09.02.2008 14:31
 
  Re: Re: pieni ja syrjäänvetäytyvä

Täällä vielä yksi pieni, syrjään vetäytyvä kiusattu. Välitunnit sain olla yksin ja odotella millon kello soi. Tunnilla istuin hiljaa ja toivoin, ettei opettaja kysy mitään. Ryhmätöissä olin aina se "jonkun pakko ottaa ryhmään"-henkilö ja liikunnassa se, joka oli vain pakko ottaa joukkueeseen. Se oli tappio koko joukkueelle. Kiusaaminen oli siis psyykkistä eikä onneksi fyysistä. Vaan kyllä sekin lannisti. Tähän koulukokemukseen kun vielä lisää oppimisvaikeudet ja siitä johtuneen huonon koulumenestyksen, niin itsetunto oli vuosikaudet nollissa. Sittemmin lähdin opiskelemaan toiselle paikkakunnalle ja siellä sain olla oma itseni ja opin luottamaan niin itseeni kuin kanssaihmisiinkin. Opintojen jälkeen olin vielä lapsuuden kotikaupungissani muutaman vuoden koulussa ja nyt olen sairaanhoitajana naapurikunnassa. Nyt minulla menee hyvin ja olen monessa mukana. Kiitos vuosien "maailmalla".
T.P.
20.09.2007 14:59
 
  Re: Re: pieni ja syrjäänvetäytyvä

Itsekin olin ala- ja yläasteaikoina "pieni ja syrjäänvetäytyvä" Jos paras kaverini oli poissa koulusta, niin olin aivan yksin vastaanottamassa kiusaajiemme kiusaamisen kaksinverroin! Se kiusaaminen ei onneksi ollut ruumiillista, vaan henkistä, mutta semmoinen haukkuminen ja syrjiminen on jättänyt yhtälailla ikuiset arvet. En koskaan uskaltanut sanoa mitään kiusaajiani vastaan. Nyt olen kuitenkin Ž"selviytynyt" kaikesta menneestä ja elän aivan normaalia elämää ilman kiusaajia. Kiusatuksi tuleminen vahvistaa! Kiusaajat ovat heikoilla, narkkareita tms. nykyään.
N.S.
12.08.2007 03:03
 

Vastaa
Palstan muihin aiheisiin
Keskusteluhakemistoon