Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Ivalon abit palasivat koululleen

28.02.2012
O_Ivalon_Abit_256

– Yhteishenkihän oli aivan ihana ja jälleennäkemisen riemu oli sellainen, että se kannatti kokea 30 vuoden jälkeen. Oli mukava huomata, että ihmiset eivät olleet paljoa muuttuneet. Ei tiennyt, oliko se kaksikymppinen vai viisikymppinen, jonka kanssa jutteli, Pekka Marin myhäilee.

 

Ivalon Lukion vuosina 1980 ja 1981 päättäneiden luokkakokous pidettiin 8.10.2011 ensimmäistä kertaa abivuosien jälkeen. Vanhoista ylioppilaista tuntui menneitä muistellessa, että Ivalo oli elämää ja tekemistä täynnä 30 vuotta sitten. – Tuohon aikaan ei istuttu vapaa-aikoina tietokoneen äärellä kotona, vaan osallistuttiin muun muassa lukion opettajien vetämiin kerhoihin.

 

– Paikalle saatiin 16 "nuorta vanhusta" ja hauskaa oli. Meidän oma ja naapuriluokka kokoontuivat ja meillä oli mukavaa keskenämme ihan heti, ei tarvinnut vierastella ketään. Kyllä se koulukaveruus yhdistää ihmisiä kummasti, kokouksen pääjärjestäjä Pekka Marin kehuu.

 

Päivä, jona muisteltiin kaikkea

 

Tapahtuma aloitettiin kokoontumalla Ivalon lukion tiloihin. Paikallislehden haastattelun jälkeen siirryttiin Ivalon hautausmaalle, jossa laskettiin kukat sankarivainajien muistomerkille ja muualla poisnukkuneille luokkakavereille. Matka jatkui bussiretkellä keskustan ympäristöön katselemaan, kuinka Ivalo on muuttunut 30 vuodessa. Kahvittelun jälkeen tehtiin leppoisa kävelyretki keskustan lähelle tehdylle uudelle virkistysreitille.

 

– Muisteltiin kouluaikoja ja luokkakavereita, ja katsottiin valokuvia entisistä koulukavereista, koulutapahtumista, penkkaripäivistä, ja vanhojen päivistä. Joku oli kaivanut myös vanhoja Tunturin takana -lehtiä, joita lukiolaiset tekivät äidinkielenopettaja Pekka Laaksosen johdolla. Sitten löydettiin vielä vanha reaalikoekin siltä vuodelta. Yritettiin muistella niitä kysymyksiä, mitä sinä vuonna kirjoitettiin ylioppilaskirjoitusten reaalikokeessa, niin kyllä sitä oli jo ihan pihalla, Pekka toteaa.

 

Yhteiset muistelot ja juttelut jatkuivat vielä ruokailun merkeissä ennen jokaisen valmistautumista iltaa varten. Jatkojuhlapaikkana toimi Ivalon Hotelli, jossa tanssiseura Heinäkengät oli järjestänyt tanssit. Yön Taika -yhtye tahditti musiikkia, lisäksi norjalainen sekakuoro viihdytti yleisöä.

 

Entäs sitten?

 

– Pyritään jatkossa kokoontumaan kerran vuodessa jonkun kotipaikkakunnalle niin, että siinä samalla saadaan tutustua vähän laajemminkin Suomeen. Pitäisi jo alkaa suunnitella seuraavaa tapaamista, etteivät asiat mene viime tinkaan. Kun laitoin kutsun tähän luokkakokoukseen, viimeiset olivat huomanneet sen vasta viimeisellä viikolla, eivätkä siinä vaiheessa enää ennättäneet järjestää asioita, Pekka selventää.

 

Yhteinen päätös oli, että seuraavaan tapaamiseen ei saa kulua toista 30 vuotta. Tulevaa tapaamista suunnitellaankin pidettäväksi ennen vuoden 2013 juhannusta Helsingissä. Seuraavaa tapaamista aiotaankin suunnitella jo pian, jotta mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle. Entiset luokkatoverit ovatkin hajaantuneet tasaisesti ympäri Suomea aina Ylä-Lapista länsirannikon ja Keski-Suomen kautta pääkaupunkiseudulle, muuttipa yksi koulukavereista jopa Abu Dhabiin asti.

 

Similän Ilkka ja monet muut tekivät kovasti töitä osoitteiden eteen, mutta jokaisen osoitteita ja yhteystietoja ei saatu selville. Jos joku joukosta puuttuva lukee tätä juttua, ottakoon yhteyttä vaikka minuun, niin saadaan kerättyä yhteystiedot seuraavaa tapaamista varten, Pekka huomauttaa.