Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Siskot ei vanhene

22.11.2011
O_Eevankuva_256

–Luokkamme oli hyvinkin aktiivinen osallistumaan koulussa tapahtuviin tapahtumiin. Nämä olivat omiaan luomaan hyviä yhteisiä hetkiä, Lahden terveydenhuolto-oppilaitoksesta vuonna 1991 valmistunut Eeva Keinänen muistelee.

 

Kouluaikojen kohokohtia olivat yhteiset hetket niin oppilaskunnan järjestämissä juhlissa ja seminaareissa kuin luokan tekemä yhteinen retki Roomaan juuri ennen valmistumista.

 

–Osa ystävyyssuhteista on säilynyt niin hyvinä, että edelleenkin tuemme toisiamme ilossa ja surussa. Viimeinen tapaamisemme oli elokuussa, jolloin vietimme yhteistä iltaa ruokien ja juomien kera, Eeva kertoo.

 

Eevan luokan edellisestä yhteisestä tapaamisesta oli kulunut jo kymmenen vuotta. Alkuperäisen vuosikurssin porukasta noin 14 on ollut tekemisissä keskenään muutenkin. Osalla ystävyys on säilynyt opiskeluajoista lähtien, joten yhteiset illanvietot ovat ihan tapa. Jotkut ovat samassa työpaikassa ja joskus voidaan nähdä ihan muuten vaan.

 

Kurssikaverista kummiksi

 

–Osahan tapailee siksi, että olemme valinneet kurssikavereista lapsillemme kummeja. Lisäksi tietysti naimisiinmenot ja lasten syntymät ovat olleet osalla yhteisiä tapahtumia. Lasten kasteet ja ripit ovat olleet myös tärkeitä tapahtumia opiskelujen jälkeen, Eeva mainitsee yhdistäviä tekijöitä.

 

Viimeisimmän luokkakokouksen järjestelyissä vierähti melkein kokonainen vuosi. Vaivannäkö kuitenkin kannatti, koska paikalle saapui 14 henkeä. Ensin kuitenkin tarvittiin kolme henkeä vuosikurssilta kasaamaan porukkaa kasaan käymällä läpi tuttuja ja tietolähteitä.

 

–Pidin Marin kanssa alustavan palaverin, jossa päätimme mitä tehdään, missä tehdään ja miten tehdään. Siitä syntyi idea pitää luokkakokous asuintaloni kerhohuoneella. Yksi vastasi ruuista, toinen osti juomat ja karaokelaitteet tulivat talon puolesta. Mari toi levyt, joten halukkaat pääsivät laulamaan. Emme suunnitelleet mitään ihmeellistä ohjelmaa, pääasia oli, että ihmiset saivat viettää yhdessä aikaa, Eeva toteaa


Entiset luokkatoverit eivät olleet juuri muuttuneet kouluajoista, vaan kaikki osallistujat tunnistivat toisensa vielä 20 vuoden jälkeenkin.


–Kukaan ei ollut edes vanhentunut. Korkeintaan muutama ryppy oli tullut silmäkulmaan ja tällä porukalla sekin pääasiassa nauramisesta, Eeva myhäilee.