Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Tapaamisiin taiteen parissa

20.09.2011
O_Markku-256-bw

Helsingin Töölössä, taiteilijakoti Lallukassa, asuva kuvataiteilija Markku Pääkkönen kävi koulunsa Kuhmossa ja Riihimäellä 60–70 -luvulla. Taiteilija on nykyään enää harvakseltaan yhteydessä entisiin koulukavereihinsa, kaukaisin koulukavereista asuu tällä hetkellä Kiinassa.

 

– Yleensä laitan näyttelyni avajaisiin kutsun muutamalle vanhalle kaverille, jolloin tapaamme. Joskus joku heistä käy ateljeessani katsomassa, mitä olen puuhannut. Joskus siitä on syntynyt myös kauppoja, Markku kertoo. Markun viimeisin näyttely pidettiin tämän vuoden elokuussa töölöläisessä G12-galleriassa.


Parhaiten Markun mieleen kouluaikojen ihmisistä ovatkin jääneet juuri Riihimäen ajan lukioaikaiset kaverit, joiden kanssa hän vietti suhteessa eniten aikaa. Parhaimpia asioita opiskeluaikoina oli Markun mielestä lukioaikainen filosofiankerho Sotka. Yksi muisto kouluajoilta nousee ylitse muiden:

 

– Teimme elokuvan "Populaarinen harha". Se oli hauskaa, Markku muistelee.