Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Kouluaikojen kohokohtia Venäjällä

24.08.2011
O_Ellenin_256

Neuvostoliiton aikana Ellen Olga Ermakova sai neljännellä luokalla punaisen huivin, josta oli velvollisuus pitää huolta. Huivi tuli pitää silitettynä, ja jos sen poltti silitettäessä, siitä sai sakot. Kun Neuvostoliitto romahti, univormuja ja punaista huivia ei tarvinnut enää käyttää.

 

– Heitin huivin menemään koska inhosin sitä. Nythän sen historiallinen arvo olisi merkittävä, siinä mielessä harmittaa että hävitin sen, Ellen toteaa.

 

Yksi Ellenin hauskimmista koulumuistoista Venäjältä sijoittuu musiikkikouluaikoihin Petroskoissa. Elokuvateattereihin oli tullut juuri ennen lomaa ranskalainen elokuva Boom.

– Me oppilaat pummimme matematiikan tunnit koulusta ja menimme sinne. Tytöillä oli ruskeat mekot ja valkoiset essut päällä ja pojilla puolestaan oli puvut päällä. Loppukohtauksen aikana matematiikan opettaja ja rehtori saapuivat saliin. Siitä seurasi suuri riita, kaikkien vanhemmat kutsuttiin kouluun. Siinä vaiheessa kevättä ei kuitenkaan ollut enää tenttejäkään, joten se annettiin anteeksi, Ellen kertoo.

 

Ellen pitää yhteyttä vanhoihin venäläisiin koulukavereihinsa nykyään lähinnä sosiaalisen median kautta, sillä hän tapaa hyvin harvoin heitä. Aikaisemmin yhteydenpito tapahtui sähköpostitse, sillä puhelut maksoivat liikaa. Alkuaikoina hän kirjoitti kirjeitä Venäjälle viikoittain.

 

– Ehdottomasti voisin harkita osallistumista luokkakokoukseen, mutta usein huono ajankohta ja rahanpuute estävät sen. Yleensä ilmoitan vKontaktessa (Venäjän Koulukaverit -sivustoa vastaava palvelu) jos olen Venäjällä käymässä. Sitten me pidetään oma pienimuotoinen luokkakokous niiden kavereiden kanssa, joita ehtii nähdä, Ellen toteaa.