Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Kylläpä te tytöt olette vanhentuneet

18.05.2011
O_johanna2011_256_jpeg

Johanna Nenonen, 42 vuotta, tapasi alkuvuodesta vanhoja koulukavereitaan Lappeenrannan teknillisestä oppilaitoksesta. Johanna aloitti yhdyskuntatekniikan opinnot vuonna 1988, ja valmistui rakennusinsinööriksi neljä vuotta myöhemmin.

– Silloin kun me aloitettiin opinnot, kaikille oli töitä paljon tarjolla. Me kuitenkin valmistuttiin pahimman laman aikaan, jolloin oli töitä vain yhdelle meidän luokalta, Johanna muistelee.

 

Entiset luokkakaverit ovat olleet suhteellisen vähän tekemisissä keskenään koulun loppumisen jälkeen. Kymmenen vuotta sitten pidettiin edellinen luokkakokous, ja 1990-luvulla muutamat tytöistä kokoontuivat keskenään eräälle kesämökille verestämään vanhoja. Lisäksi yksittäiset miehet ovat pitäneet keskenään yhteyttä.

Johanna on itse ollut vetohahmona molemmissa kokouksissa. Idea viimeisimmän luokkakokouksen järjestämisestä syntyi eräässä Facebook -keskustelussa entisen luokkakaverin, Juhan, kanssa.  Siitä seurasi sähköpostikirjeenvaihtoa muiden entisten luokkakavereiden kanssa, sekä yhteystietojen keruuta muutaman ihmisen porukalla.

 

– Yksi Jyrki varasi tilat hotelli Lappeesta. Ohjelmassa oli ruokailua, saunomista ja vapaata seurustelua. Muutama lähti jatkamaan vielä baariin sen jälkeen, Johanna kertoo.

Johannan vanha luokka on aika miesvoittoinen ja koostuu tänä vuonna 43 – 48 -vuotta täyttävistä ihmisistä. Vanha porukka on levinnyt ympäri Suomea, osa on mennyt takaisin opiskeluaikoja edeltäneelle kotipaikkakunnalleen tai vaihtanut suuntaa kokonaan. Esimerkiksi yksi entisistä koulukavereista saapui luokkakokoukseen Münchenistä, kotimaan osanottajista pisimmän matkan teki Vaasasta tullut luokkakaveri.

 

– Samoja tyyppejä ne on nykyään kuin silloinkin, pienellä hioutumisella maustettuna. Monella oli hyvä mieli porukan näkemisestä. Ihmiset ovat pysyneet positiivisina, he ovat menneet elämässä eteenpäin ja löytäneet oman paikkansa. Monet ovat opiskelleet vielä lisää, ja esimerkiksi monet meidän pojista ovat päässeet johtotason hommiin vaikka valmistuivat laman aikana, Johanna kuvailee.

 

Luokkakokouksessa oli yllättävän hyvä osanotto. Vain muutama ihminen puuttui, eikä kahteen ollut saatu ollenkaan yhteyttä. Vanhat koulukaverit päättivätkin pitää jatkossa yhteystietoja ajan tasalla, ja yrittää elvyttää luokkakokousperinnettä.

 

– Ensimmäiset sanat, jotka kuulin erään miehen suusta tullessani aulaan, olivat: ”Kylläpä te tytöt olette vanhentuneet!” Miehet olivat toki itsekin harmaantuneet ja heille oli tullut silmäpussit, mutta kaikki olivat niin poikamaisia luonteiltaan, ettei jutuissa ollut paljon eroa kaksikymppisen pojan ja nelikymppisen miehen välillä, Johanna naureskelee.

 

”Pojat” Johannan luokalta pääsivätkin yllättämään: he ovat ideoineet jokavuotisen golf-turnauksen, joka pidetään erään osallistujan mökillä. Golfaaminen ei tietenkään ole kaikille pakollista, tärkeintä on yhdessäolo. Eikä tässä vielä kaikki, uusi luokkakokous pidetään jo toukokuussa.