Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Heljä löysi veljensä Koulukavereista

17.03.2011
O_welisein-256

Heljä Jokinen löysi kadonneen veljensä pitkän etsimisen jälkeen Koulukaverit -palvelun avulla. Hän sai tietää salatusta veljestään ensimmäistä kertaa lapsena löytäessään äitinsä papereista elatusmaksumääräyksen, jossa oli veljen nimi ja syntymäaika. Kesti kuitenkin vuosia, ennen kuin yksi tädeistä myönsi, että Heljän isällä on poikakin.

– Veli oli avioton lapsi. Kai se oli siihen aikaan kova paikka äidille, että isällä oli jo ennestään yksi lapsi, Heljä miettii syytä salailuun.

Sisarukset tapasivat toisensa ensi kertaa seitsemän vuotta sitten. Heljä oli tuolloin 45-vuotias, ja Perttikin jo 49-vuotias. Tunnelma oli aluksi jännittynyt puolin ja toisin, mutta pian molemmista tuntui kuin he olisivat tunteneet toisensa koko iän.

 

– Pertti tuli pikavierailulle Belgiaan, missä silloin itse asuin, Heljä muistelee.

Nykyään sisarukset pyrkivät näkemään toisiaan niin usein kun mahdollista. Pertti käy usein vaimonsa kanssa Heljän luona, lisäksi molempien perheet viettävät kesäriehaa mökillä joka vuosi eri teemalla. Sisarukset ovat myös muun muassa matkustaneet yhdessä Egyptiin.

 

– Se tietysti hieman rajoittaa tapaamisia, kun he asuvat Vantaalla ja minä Tampereella, Heljä toteaa.

Heljä ja Pertti ovat luonteeltaan hyvin samanlaisia, lisäksi molemmat pitävät matkustelusta ja samanlaisesta huumorista. Sisaruksilla onkin hauskaa keskenään, tavatessaan he yleensä nauravat ja parantavat maailmaa yhdessä.

– Kaikki tapaamiset ovat mahtavia. Olen ylpeä veljestäni, ja kai sekin on minusta, ainakin vähän, Heljä veistelee.