Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Vaalitavoitteita lukiolaisilta

17.03.2011
O_Laura_uukkariin-256

– Ammatillista koulutusta on jo kehitetty tarpeeksi. Nyt on lukioiden vuoro, toteaa Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteeri Laura Simik.


Yleissivistys on Suomen menestymisen tae. Työelämä on muuttunut ja virtuaaliympäristö mahdollistaa ja vaatii jatkuvaa uudelleenoppimista, tiedon arvioimista ja soveltamista. Lukio tuottaa osaajia - ja oppijoita - jotka osaavat surffata uudessa todellisuudessa.


– Lukiokoulutus on päivitettävä 2010-luvulle, Simik sanoo. Lukiolaisten Liiton mielestä nykyaikaiseen opiskeluun kuuluu esimerkiksi tiedon soveltaminen pelkän ulkoa oppimisen sijaan ja tietokoneet - ylioppilaskirjoituksissa.


Ovatko lukion resurssit ajan tasalla?


– Kaikissa lukioissa ei olla ajan hermolla, sanoo Laura Simik. Monissa kouluissa käytetään yhä piirtoheittimiä. Eikä osa opettajista osaa käyttää tietotekniikan ja virtuaaliympäristön tarjoamia mahdollisuuksia.


Ennen koulussa tehtiin esitelmiä tietosanakirjojen avustuksella. Nyt reaaliaikaista tietoa on tarjolla netissä paljon ja asiantuntijoita voi lähestyä myös suoraan esimerkiksi Twitterin kautta. Näitä mahdollisuuksia pitää käyttää ja hyödyntää ehdottomasti aiempaa enemmän.


Suomen 36. eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 17. huhtikuuta 2011. Ennakkoäänestys on kotimaassa 6.4.- 12.4. ja ulkomailla 6.4. - 9.4.