Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Tampereen tytöt treffasivat

22.02.2011
O_Pirkko_Ursin_256

68-vuotias Pirkko Ursin, tyttönimeltään Kostiainen, esiintyy lauluyhtye Kuumissa Altoissa. Hän kuului lukioaikoinaan Tampereen tyttölyseossa seitsemän tytön porukkaan, joista viisi on tapaillut toisiaan myös kouluaikojen jälkeen pienemmissäkin kokoonpanoissa.

 

 

Yksi heistä asuu Kuopiossa, kolme Tampereen seudulla ja kaksi Helsingissä.

 

– Yksi meistä lähti Ruotsiin, hän on jo kuollut. Mitään laajempia luokkatapaamisia ei ole ollut toistaiseksi. Vuonna 2008 kävimme visiitillä entisessä koulussamme. Oli mahtavaa kulkea niillä käytävillä ja portaissa siinä hienossa Wivi Lönnin suunnittelemassa jugendrakennuksessa. Se ei tuntunut enää niin suurelta eikä pelottavalta kuin 50-luvulla, Pirkko toteaa.

 

Osa tyttöporukasta on käynyt Helsingissä, missä Pirkko on asunut vuodesta 1962, katsomassa Teatteri Avoimissa Ovissa Pirkon esiintymistä Kuumien Alttojen jäsenenä. Viimeksi tavatessaan he menivät Naisten huone -lauluillan jälkeen ravintola Manalaan verestämään muistoja.

 

– On täysin luontevaa jutustella, vaikka vuosia kuluu joka tapaamisestamme. Kaikki ovat jo monen lapsen äitejä ja isoäitejä, mutta ne hulluttelevat ja kikattavat koulutytöt sieltä aina pulpahtavat esiin, kun tavataan. Ja tapaamisia jatketaan, tietenkin, Pirkko toteaa.

 

Vuodeksi 2012 on suunnitteilla isompi luokkatapaaminen, jolloin Pirkon vuosikurssin ylioppilaaksi tulosta on kulunut 50 vuotta. Tampereen seudulla asuvat Pirkon entiset luokkakaverit ovat päävastuussa järjestämässä tapaamista.