Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Lainaa ”kavereiden kesken”

22.02.2011
O_Tuomas_pakattu_256

Muistatko kun kouluaikoina kaverit lainailivat toisilleen ”vippaa mulle viitonen” – tyyliin? Nyt pikavippien rinnalle on tullut Suomessakin yhteiskunnallisia yrityksiä, jotka haastavat perinteiset menetelmät kaverille lainaamisessa sosiaalisen luotonannon keinoin.

 

Vertaislaina Oy:n palvelussa voi antaa tai ottaa lainaa kanssaihmisten kesken. Riskin pienentämiseksi Tuomas Talola, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, suosittaa kuitenkin lainanantajia lainaamaan vain pienehköjä summia hajautetusti yksittäisille hakijoille. Kun haettu summa on täynnä, toimitetaan rahat hakijan ilmoittamalle tilille.

 

– Kaikki palvelun käyttäjät tunnistetaan pankkitunnistautumisen avulla, jottei kukaan pysty hakemaan tai myöntämään lainaa toisen nimissä. Lisäksi luottotiedot tarkistetaan ennen lainan myöntämistä. Pyrimme myös seulomaan lainanottajat jatkossa entistä tarkemmin tekemällä oman luottoluokituksen, Tuomas kertoo yrityksen varotoimista.

 

Kiinnostuneita lainanantajia ja -ottajia on yhteensä tällä hetkellä palvelussa noin 500. Lainanantajat ovat pääasiassa yksityisiä ihmisiä.

 

– Olemme lanseeraamassa lainan, joka on mahdollista ottaa myös yritykselle. Lisäksi tarkoituksena on tarvittaessa pystyä muuttamaan laina myöhemmässä vaiheessa vastikkeelliseksi lahjoitukseksi, Tuomas valottaa.

 

Kadonneet kaverit kasaan

 

Tuomas on Koulukavereiden vanha käyttäjä. Hän haluaisi tavata vanhoja tuttujaan luokkakokouksessa, sillä nykyään hän on heihin yhteydessä vain satunnaisesti. Osa on vain jäänyt matkan varrelle, jotkut ovat levinneet ympäri Eurooppaa sekä Pohjois-Amerikkaan.

 

– Ala-asteella oli aika mielenkiintoisia tyyppejä. Joitain heistä en ole nähnyt yli kymmeneen vuoteen. On monia, joiden kanssa yhteistä taivalta on tullut melkein 12 vuotta, ala-asteelta yläasteelle ja lukioon asti, Tuomas toteaa.

 

Tuomas muistaa monia mukavia kohokohtia kouluajoilta, niin koulun lopettamiseen liittyvistä penkkareista aivan koulutaipaleen alkuaikoihin.

 

– Se on jäänyt mieleen, että ala-asteella pelattiin aika usein jalkapalloa siten, että kuutosluokkalaiset pelasivat vastaan kaikkia muita. Siitä jäi hyviä muistoja, kun itse alempiluokkalaisena pääsi kikkailemaan kuutosluokkalaisille, Tuomas myhäilee.