Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Hyödynnä verkostosi työnhaussa

26.01.2011
O_MikaNevasuo-jpeg

Työpaikkoja täytetään nykyään monesti suoraan ammatillisten tai sosiaalisten verkostojen kautta, ilman julkista hakua. Internetistä löytyy ilmaisia tai edullisia välineitä, joiden avulla voi rakentaa verkostoa ja tuoda esille omaa osaamista.

 

Mika Nevasuo, rekrytointiyritys Talentor Finland Oy:n toimitusjohtaja, kehottaa ihmisiä verkostoitumaan ja miettimään, ketkä voisivat suoraan tai epäsuorasti auttaa heitä työnhaussa.

– Ole aktiivinen ja tule tunnetuksi ammatillisesta osaamisestasi. Jos toimit esimerkiksi asiantuntijatehtävissä, erilaiset artikkelit, blogit, seminaaripuheenvuorot ja muu näkyvyys on hyödyksi, Mika neuvoo.

 

Yrityspäättäjät kysyvät usein omilta työntekijöiltään vinkkejä tehtävään sopivista henkilöistä etsiessään uusia osaajia. Joissakin yrityksissä maksetaan jopa vinkkipalkkioita. Lisäksi sähköisten verkostojen käyttö rekrytoinnissa yleistyy yhä enemmän.

 

Verkostolla ja niissä muodostuvilla samanmielisten heimoilla voi olla tärkeä rooli niin osaamisestasi viestittämisessä, kuin sen kehittämisessä. Tarvitsemme ajatuksillemme sekä tukea että vastapainoksi toisia näkökulmia ja argumentteja.  Heimo voi myös ohjata meitä uusille urille tai saada meissä aikaan uudenlaisia ajatuksia, sosiaalisen median konsultti Miikka Salavuo toteaa.

 

Millaisia työkaluja ammatilliseen verkostoitumiseen on tarjolla?

JobGo (www.jobgo.fi ) on sosiaalinen verkosto ammattilaisille ja yrityksille. Se tarjoaa ilmaisia työkaluja itsensä ja uran kehittämiseen. Verkostoitumisen lisäksi voit tehdä sivuilla ilmaisen psykologisen testin ja saada palautetta omista ammatillisista vahvuuksista sekä kehitysalueista. Testi on kehitetty suomalaisten yliopistojen asiantuntijoiden kanssa. Palvelu toimii myös Facebookin kautta.

 

xTune (www.xtune.fi) tarjoaa mahdollisuuden oman osaamisen ja mielenkiinnon kohteiden määrittelyyn ja esittämiseen organisaatioiden sisällä, jolloin oikeat ihmiset löytyvät oikeisiin tehtävin.