Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Kaverit kansien välissä

19.04.2010
O_2.juttu_ystavani-256w

Marika Taina muistelee olleensa kahdeksanvuotias tutustuessaan ensimmäistä kertaa ystäväkirjaan. Kiinnostus senaikaisiin ystäväkirjoihin kesti kuutisen vuotta, mutta molemmat rakkaista oppaista ovat edelleen tallessa hänen vanhempiensa vintillä.

 

– Joitain vastauksia on muistissa edelleen, muun muassa tädin toiveammatit "makaronin reijittäjä" ja "rusinan rypyttäjä". Eli jonkinlaista asennetta oli vastaajalla, Marika myhäilee.

 

Marikan koulukavereilla oli kaikilla käytössään omat versionsa ystäväkirjoista, joihin piti tietysti kysellä vastauksia opettajiltakin.

 

– Opettajilla oli aina niin fiinit vastaukset: "Anais Nin" ja "Tuulen viemää" ynnä muuta sellaista, mistä koulutytöt eivät tienneet mitään, Marika ihastelee.

 

Marikan kouluaikoina koulukuvia ei ollut montaa kuva-arkissa käytettäväksi, joten oli harvinaista herkkua jos kaverilta sai ihan oikean kuvan piirretyn version sijaan. Sittemmin Marika on seurannut vierestä tyttäriensä intoa ystäväkirjoja kohtaan. Nähtäväksi jää, millainen on siitä seuraavan sukupolven näkemys samasta aiheesta.