Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Lakkautettu koulu heräsi henkiin

24.11.2010
O_Inkeri_256

Inkeri Lepistö, 57 vuotta, tapasi kesällä entisiä koulukavereitaan ja opettajiaan vuosilta 1960–1964. Keskijärven koulun entisten oppilaiden ja henkilökunnan tapaaminen Keskijärvi-Röksän kylätalolla oli ikimuistoinen. Paikalle kutsuttiin kaikki koulun oppilaat vuosilta 1905–1999.

 

– Idea kokoontumiseen tuli ihan spontaanisti, kun tapasin oman kylän tytön Helsingissä. Tapaaminen oli hyvä idea siksikin, ettei muuten olisi ehkä enää tunnistanutkaan vanhoja luokkakavereitaan, Inkeri pohtii.

 

Vanha koulu oli jo lakkautettu, joten tapaaminen päätettiin järjestää kylätalolla. Tapahtumaan ilmoittautui 200 henkeä, joista paikalle saapui noin 180. Vanhin oppilas oli 87- ja nuorin 25-vuotias.

 

– Minun tietääkseni vastaavanlaista tapaamista ei ole järjestetty aikaisemmin. Itse en ollut tavannut vuoden 1964 jälkeen kuin kahta entistä koulukaveriani, Inkeri kertoo.

 

– Tämä oli vanhemmille ihmisille todella merkittävä tilaisuus. Osa ei ollut nähnyt toisiaan ollenkaan koulun loppumisen jälkeen.

 

Tapahtumaa oli organisoimassa kahden entisen oppilaan lisäksi eläkkeelle jäänyt opettajapariskunta sekä KeskijärviRöksän kyläyhdistys ja Keskijärven Martat. Iloinen talkoohenki jäi kytemään.

 

Yhteislauluja, tanssia ja nostalgianurkkaus

 

Ohjelmassa oli muun muassa historiikkimuistelua koulun entisen johtajaopettajan toimesta, vanhoja koululauluja yhteislauluna, valokuvanäyttely, leikkimielistä kisailua ja arpajaiset. Oleellisesti tapahtuman onnistumiseen vaikutti niin ammattijuontaja, joka oli myös koulun entinen oppilas, kuin myös laulu- ja soitinyhtye Karjalan Prihojen ja paikallisen laulukuoro Pihlojen musiikkiesitykset.

 

Oli tosi kiva ja lämminhenkinen ohjelma, kaikki kiittelivät sitä. Kylätoimikunnan puheenjohtaja lausui tervehdyssanat, ruokatarjoilu oli hyvä ja kakkukahvien jälkeen oli vielä tanssiakin. Opettajat olivat myös tuoneet vanhoja tauluja ja kirjoja koulusta nostalgianurkkaukseen. Lisäksi eräs naisopettaja kertoi kivoja tapahtumia kouluvuosilta: mitä oppilaat olivat tehneet tai mitä koulussa oli tapahtunut. Se oli tosi kivaa, Inkeri myhäilee.

 

Tilaisuudessa nähtiin hyvin iloisia kohtaamisia. Moni päätti pitää yhteyttä jatkossa tiiviimmin,

ja on kyselty, koska seuraava tapaaminen pidetään. Helsingin seudulla asuvat päättivät kokoontua pian uudelleen. Joulun alla katsellaan kuvia ja muistellaan lapsuutta Keskijärvellä. Yhteisiin muistoihin kuuluu nyt myös kesän 2010 talkoot ja ikimuistoinen juhlailta.

 

Jäi todella hyvä mieli: Tällaistakin on vielä olemassa, Inkeri summaa.