Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Kasariabit kohtasivat toisensa ruotsinlaivalla

24.11.2010
O_jaanaritvanenkuva_256

Jaana Ritvanen osallistui syyskuussa luokkaristeilylle abivuoden 30-vuotisjuhlan kunniaksi.  Luokkakokoukseen olivat tervetulleita ne, jotka olivat päättäneet Hakunilan yhteiskoulun vuonna 1977, tai päättäneet Sotungin lukion vuonna 1980.

 

Tämä risteily oli nyt erikoisempi tapahtuma juhlavuoden kunniaksi. Meitä oli vajaa 30 henkeä ruotsinlaivalla. Katseltiin vanhoja valokuvia ja kuunneltiin omaa musiikkiamme kahvipöydässä ennen yhteistä illallista. Yksi oli jopa tuonut skannerin mukanaan. Hän teki ainakin vuorokauden töitä skannatessaan kaikkien kuvat yhteen tiedostoon, Jaana kertoo.

 

Luokkakokouksia vuosittain jo 10 vuoden ajan


Vanhat koulukaverit ovat tavanneet vuodesta 2000 lähtien vuosittain aina syyskuun ensimmäisenä perjantaina Hotelli Vantaalla.

 

Se on jo vakiintunut käytäntö. Kun vuosittain joka tapauksessa järjestetään samalla tavalla tapaaminen, ei olla merkkivuosien varassa. Jos ei tänä vuonna ehdi mukaan, niin ensi vuonna sitten, Jaana toteaa.

 

Jaana on itse yhteyshenkilönä keskikoulu- sekä lukioluokkien kavereidensa kanssa. Tapaamisiin on saatu mukaan pari eläkkeelle jäänyttä opettajaakin. – Tapaamiset ovat herättäneet kiinnostusta myös muissa vuosikursseissa.

 

On palkinto nähdä hymyileviä naamoja. Tapaamisten kohokohtia on nähdä joka vuosi uusi ihminen, joka sinne tulee. Joku on saanut houkuteltua jonkun vanhan tutun, ja muutama innokas olisi halunnut tavata jo aikaisemmin.

 

Kyllä se tietty aitous säilyy vanhoissa koulukavereissa. Oli taas ihanaa huomata, miten se on säilynyt ”se nuoren mieli”, eikä ole antanut vuosirenkaiden vaikuttaa, Jaana ihastelee.

 

Kaukaisimmat tulivat Amerikasta

 

Suurin osa Jaanan vanhoista luokkakavereista asuu edelleen pääkaupunkiseudulla. Muutama Nokian johtaja on tullut luokkakokouksiin Yhdysvalloista asti. Lisäksi Ruotsissa asuu pari entistä koulukaveria, jotka ovat käyneet luokkakokouksissa.

 

Se ehkä kruunaisi tapahtuman, jos joku nimihenkilö saapuisi paikalle. Jokereiden toimitusjohtaja Matti Virmasta on odoteltu, ja samaten keskikoulussa kavereiden luokalla oli Jari Kurri. Heidät olisi hauska nähdä, Jaana huomauttaa.