Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Lukiokokemus syksyltä 2010

22.09.2010
O_pojat_256

Teemu ja Tuomas Viikeri aloittivat lukion tänä syksynä. Lukioaika on alkanut hyvin.

 

 Leppoisaa on vielä. Lukio alkoi oikeastaan paremmin kuin luulin. Ehkä koulupaineet alkavat sitten viimeistään koeviikkoon mennessä, arvelee Lempäälän lukiossa aloittanut Teemu.

 

Teemun kaksoisveli Tuomas opiskelee Tampereella Pirkanmaan ammattiopistossa hotelli- ravintola- ja catering-alan perustutkinnon yo-linjalla.

 

Koulukaverit ovat ihania ja luokkahenki on hyvä. Välitunnit kuluvat koulun kahviossa tai Tullintorin ostoskeskuksessa, Tuomas kertoo. Myös Teemulla oli jo ennestään tuttuja ylemmillä luokilla.

 

Lukiossa rankinta on vastuun ottaminen. Esimerkiksi jos olen edes yhden oppitunnin poissa, niin on melkein pakko saada tietää mitä viime tunnilla on tehty, sillä muuten jää jälkeen. Ja muutenkin sitä vastuuta omista tekemisistään on enemmän, kuin mitä on tottunut peruskoulussa, Teemu kertoo. Tuomas pitää isoimpana haasteena lukio- ja ammattiaineiden yhteisopiskelua ja aikanaan ylioppilaskirjoitusten sovittamista mukaan kokonaisuuteen.

 

Teemu ja Tuomas haluavat vanhempiensa lailla pitää myös aikuisiällä yhteyttä vanhoihin koulukavereihin. – Vaikka en kaipaa peruskoulua, kaipaan niitä kavereita ja hyviä hetkiä, Teemu pohtii. – Myös mukavia opettajia jäi taakse, Teemu lisää.