Tärkeä tiedote

Olemme uudistaneet ja laajentaneet profiilitietoja käyttäjien toiveiden mukaisesti! Ole hyvä ja tarkista profiilissasi olevat tiedot ja täydennä korttia tiedoilla jotka haluat jakaa koulukavereittesi kesken.

HUOM! Suurten uudistuksen kunniaksi tarjoamme nyt kaikille palvelun käyttäjille
ILMAISEN vuoden kultajäsenyyden, jonka avulla saat palvelun kaikki ominaisuudet käyttöösi, jos:

    -  päivität profiilisi tietoja
    -  sallit Koulukaverit palvelun yhteistyökumppanien lähettää sinulle tarjouksia

Muistathan painaa sivun lopussa olevaan ”Tallenna tiedot” nappia muokattuasi profiilitietoja.

   

 

Teinit koolla taas: Vanhanajan kouluhipat keräsi koolle kaverit vuosien takaa

19.04.2010
O_1.juttu_konvat-35p

Helsinkiläinen Jukka Pääkkönen järjesti helmikuussa tapaamisen vanhoille kavereilleen.

 

– Istuimme pimenevää iltaa marraskuisessa Helsingin Käpylässä, edessä koko pitkä, pimeä ja työntäyteinen talvi, ja pohdimme miten sitä keventäisi. Ei ollut tiedossa kunnon bileitäkään, joten päätimme järjestää ne itse.

 

Paikaksi keksittiin Lohjalla sijaitseva Vappulan koulu, jossa toiset perheystävämme pyörittävät juhlataloa ja tilausravintolaa. Kokemuksesta tiesimme, että sinne järjestyy helposti tilausbussi. Ja kun kyseessä on koulu, juhlista tehtiin tietenkin kouluhipat eli konvat.

 

Termi "konvat" tulee teinikuntavuosien kouluhipoista, joita monin paikoin Suomea kutsuttiin konviksi. Alkuperäinen nimitys juhlista oli konventti.

 

– Omat konvamme eivät olleet mikään luokkakokous tai saman koulun kasvattien tapaaminen. Kyseessä oli lauma perheystäviä, naapureita, vanhoja koulu- ja opiskelukavereita, nykyisiä ja entisiä työkavereita Hämeenlinnan ja Helsingin ympäristöstä, kauimmaiset Kuopiosta.

 

Enemmistö osallistujista oli 1950-luvulla syntyneitä, joiden teinivuodet ajoittuivat 1960- ja 1970-lukujen taitteeseen. Alle kolmikymppisten sukupolvea edustivat vain bändien muusikot, joiden soittolistalle kelpasi hyvin oman lukioaikamme rock-musiikki, Jukka muistelee. Juhlissa tanssittiinkin reippaasti.

 

Jukka suosittelee muitakin ihmisiä pitämään aktiivisesti yhteyttä vanhoihin koulukavereihin, jotta etäisyys ei pääse venähtämään liian pitkäksi.

 

– Nyt kun konsepti on kerran mietitty ja harjoiteltu, ja kun niin moni kaveri jäi vielä kutsumatta tai ei päässyt, kutkuttaa jo ajatus ottaa joskus uusiksi.

 

– Muutama kouluvuosien kaveri mukana matkassa on selvästi rikkaus. Kun kaikkia ei ehdi tarpeeksi usein tavata, kannattaa joskus koota porukkaa yhteen vaikka hyvän ruuan ja musiikin ympärille, Jukka kehottaa.